ŠOK U SUDNICI: Američki šerif izreštao pomahnitalog optuženika pred porotom i sudijom!
Foto: Rojters

Divlji zapad

ŠOK U SUDNICI: Američki šerif izreštao pomahnitalog optuženika pred porotom i sudijom!

Planeta -
Optuženi zatvorenik Siele uzeo je olovku i pojurio prema svedoku kada je neimenovani šerif iz pištolja ispalio šest hitaca u člana bande Siale Angilu, koji je pokušao da prekine svedočenje

SOUT LEJK SITI – Član bande "Tongam Krip" Siale Angilu izrešetan je ni manje ni više na svom suđenju pošto je za vreme svedočenja uzeo olovku i sjuri se prema svedoku zbog čega je neimonovani šerif u optuženika ispalio nekoliko hitaca i usmrtio ga.

Pomenuti incident se dogodio na sudu u Sout Lejk Sitiju dok je ubijeni Angilu slušao svedoka kako opisuje obred inicijacije ulaska u bandu čiji je on član. Siele je pomahnitao uzeo ulovku i krenuo prema svedoku, kada je neimenovani američki savezni šerif u razjarenog mladića ispalio nekoliko hitaca iz pištolja i usmrtio ga pred šokiranom porotom, advokatima i ostalim učesnicima suđenj.

Pucnjava je pretvorila novootvorenu i, navodno, bezbednu federalnu sudnicu u poprište terora. Niko drugi nije povređen u pucnjavi, ali oni u sudnici sigurno će se stravičnog razvoja napete situacije sećati do kraja života.

Neimenovani svedok, mladić nije povređen. Angilu je upucan šest puta u prsa i umro je na putu do bolnice. FBI je izvestio da je na suđenju sprovođena standardna sigurnosna procedura koja ne zahteva da optuženi bude vezan lisicama.

On je jedna od 17 osoba optuženih za reketiranje, napade, zaveru, pljačke i oružane prekršaje. Nalazio se u državnom zatvoru u Uti od septembra 2007. Iste godine je uhspšen zbog napada na agenta FBI i još celi niz krivičnih dela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track