PIJANI OTMIČAR UHAPŠEN: Specijalci upali u oteti avion Virdžina na aerodromu na Baliju
Foto: Reuters

Kraj drame u Indoneziji

PIJANI OTMIČAR UHAPŠEN: Specijalci upali u oteti avion Virdžina na aerodromu na Baliju

Planeta -
Australijski boing 737 koji je poleteo iz Brizbejna prisilno je sleteo jer je pijani putnik, za kog se ispostavilo da nije nikakav otmičar, pokušao da uđe u kokpit i preuzme kontrolu nad avionom

BALI - Svi putnici i posada boinga 737 australijske kompanije "Virdžin Australija", čija je otmica pokušana na letu od Brizbejna za Bali, živi su, zdravi i bezbedni pošto je muškarac, navodni otmičar, uspešno savladan i uhapšen.

Drama na aerodromu na Baliju kratko je trajala pošto su indonežanski specijalci posle silovitog upada u kokpit letelice brzo preuzeli kontrolu nad vazduhoplovom. U međuvremenu je stigla vest da pokušaja otmice nije ni bilo već da je reč o incidentu u toku kojeg je pijani putnik pokušao da uđe u pilotsku kabinu i navodno preuzme kontrolu nad avionom.

Prema prvim informacijama, avion je prisilno sleteo na aerodrom na Baliju, u Indoneziji, javila je tamošnja Metro TV, a prenele agencija Rojters i televizijska stanica Raša tudej.

Nekadašnja australijska aviokompanija Virdžin blu je niskobudžetni avioprevoznik koji od pre nekoliko godina nosi ime Virdžin Australija. Kompanija V Australija drugi je avioprevoznik po veličini flote u Australiji, a prvi u svetski poznatoj kompaniji Virdžin čiji je osnivač i vlasnik čuveni milijarder i avanturista Ričard Brenson.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja