DEŠČICA: U Kijev dolazi prvi čovek OEBS-a, teški pregovori o oslobađanju vojnih posmatrača
Foto: AP

Silom u gostima

DEŠČICA: U Kijev dolazi prvi čovek OEBS-a, teški pregovori o oslobađanju vojnih posmatrača

Planeta -
Šef ukrajinske diplomatije potvrdio dolazak generalnog sekretara OEBS-a u Kijev večers

KIJEV - Drama oko "gostovanja" pripadnika vojne misije OEBS-a u Slavjansku nastavlja se.

Šef ukrajinske diplomatije Andrej Deščica objavio je na svom Tviteru da pregovori idu teško i da se vraća u Kijev. Takođe je naveo da će u Kijev večeras doputovati i generalni sekretar OEBS-a Lamberto Zanijer.

U Slavjansk je danas stigla stigla i grupa pregovarača OEBS-a koja je s "narodnim gradonačelnikom" Vjačeslavom Ponomarjevim započela pregoovore o oslobađanju vojnih stručnjata te organizacije.

Ranije danas, zarobljeni vojni stručnjaci OEBS-a održali su u Slavjansku konferenciju za novire sa Ponomarjevim. Nemački pukovnik Aksel Šnajder, jedan od njih, izjavio je da se sa njima postupa dobro i da im je „narodni gradonačelnik“ Vjačeslav Ponomarjov garantovao bezbednosti, prenele su agencije.

"Prema našoj proceni, reč gradonačelnika važiće dok se nalazimo u ovom gradu i niko neće naneti nikakvu štetu oficirima, uključujući prevodioca", rekao je Šnajder, preneo je Itar-Tass. Nemački pukovnik je dodao da su eksperti OEBS u dobrom zdravstvenom stanju, kao i da ne zna kada će biti oslobođeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track