(VIDEO) Pogledajte kako su fudbalski navijači napali demonstrante, najmanje 14 povređenih!
Foto: Printskrin

Haos u Harkovu

(VIDEO) Pogledajte kako su fudbalski navijači napali demonstrante, najmanje 14 povređenih!

Planeta -
Do masovne tuče došlo je kada su navijači stigli do ulice u kojoj su se nalazili antikijevski demonstranti koji su tražili širu regionalnu autonomiju

HARKOV - Navijači napali antivladine demonstrante u HarkovuNekoliko hiljada fudbalskih navijača napalo je oko 300 antivladinih demonstranata koji su mirno protestovalo u istočnom ukrajinskom gradu Harkovu.

Više od 14 ljudi je u nasilju povređeno, uključujući dvojicu policajaca, a osmoro je odvezeno u bolnicu, dok je ostalima pomoć pružena na licu mesta, preneo je kanal "Raša tudej".

Na hiljade fanova dva ukrajinska fudbalska kluba "Dnjipro" i "Metalist" okupilo se na harkovskom trgu Ustav, pridruživši se grupi od oko 250 prokijevskih aktivista koji su protestovali.

Do masovne tuče došlo je kada su navijači stigli do ulice u kojoj su se nalazili antikijevski demonstranti koji su tražili širu regionalnu autonomiju od Kijeva.Na snimcima lokalnih televizijskih stanica prikazani su snimci na kojima se vide maskirani fudbalski fanovi kako tuku antikijevske aktiviste.Policija nije privela nikoga, iako je pričinjena šteta u tom nasilju.

http://www.youtube.com/watch?v=puG2Wn6wJA4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track