PANIKA U AVIONU: Prinudno sletanje zbog požara na motoru broj 2
Foto: Reuters

Izbegnuta tragedija u Australiji

PANIKA U AVIONU: Prinudno sletanje zbog požara na motoru broj 2

Planeta -
Niko nije bio povređen tokom incidenta na avionu prevoznika "Kobam aviejšn", koji je iz Perta poleteo za ostrvo Barou na zapadu Australije

PERT - Jedan putnički avion sa 93 putnika i člana posade prisilno sleteo na aerodrom u australijskom gradu Pertu pošto mu se nedugo posle poletanja zapalio motor.

Niko nije bio povređen tokom incidenta na avionu prevoznika "Kobam aviejšn", koji je iz Perta poleteo za ostrvo Barou na zapadu Australije, ali je neke putnike uhvatila panika, prenela je agencija AFP.

Portparol australijske Državne agencije za bezbednost u aviosaobraćaju je za francusku agenciju izjavila da se ubrzo nakon poletanja aviona zapalio motor broj dva, od ukupno četiri, koliko ih ima taj tip letelice. "Piloti su isključili taj motor, požar je ugašen i avion se vratio u Pert. Bezbedno je sleteo na aerodrom", navela je portparol.

"Gorivo je počelo da curi, zapalilo se, neki putnici su počeli da paniče ali su piloti brzo reagovali i prekinuli dovod goriva. Zatim smo se okrenuli natrag prema Pertu", rekao je jedan od putnika, Džejson Grimet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track