ŠEF POLICIJE DAO OSTAVKU: Separatisti oslobodili zgradu policije u Lugansku
Foto: Reuters

Ispuniil im zahteve

ŠEF POLICIJE DAO OSTAVKU: Separatisti oslobodili zgradu policije u Lugansku

Planeta -
U međuvremenu, policija Luganska normalno funkcioniše, onoliko normalno koliko se može u datim okolnostima, navodi portparolka policije

LUGANSK - Proruski separatisti prekinuli su danas opsadu regionalnog sedišta policije u istočnom ukrajinskom gradu Lugansku, pošto je šef policije pristao da podnese ostavku.

Portparol policije je rekla da policajci odbijaju da predaju svoje oružje rulji od oko 1.000 promoskovskih separatista, predvođenih sa tridesetak naoružanih muškaraca, koji su pokušali noćas da provale u zgradu, javila je agencija AFP. Portparolka je rekla da se sada, pošto je šef policije podneo ostavku, čeka na imenovanje njegovog naslednika.

"U međuvremenu, policija Luganska normalno funkcioniše, onoliko normalno koliko se može u datim okolnostima", dodala je ona.

Separatisti su ranije u Lugansku, gradu sa 465.000 stanovnika, zauzeli zgradu lokalne službe bezbednosti i regionalnu administrativnu zgradu.Međutim, noćas im nije pošlo za rukom da zauzmu i sedište policije, u kojoj su se zabarikadirali policajci koji su na separatiste bacali suzavac i šok bombe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track