KOBNI PUCANJ: Četvorogodišnjak ubio bebu brata!

Tragedija u Vičiti

KOBNI PUCANJ: Četvorogodišnjak ubio bebu brata!

Planeta -
Dva dečaka i jedna trogodišnja devojčica su se igrali sami u sobi svoje kuće, dok su u drugoj sobi sedeli njihov otac i stric. Dečak star četiri godine je otvorio fioku u kojoj se nalazio pištolj

VIČITA - Policija u Vičiti u Kanzasu saopštila je da je 19-mesečni Timarion Bleknel preminuo od posledica ranjavanja vatrenim oružjem, nakon što je u njega slučajno pucao njegov stariji brat. Nesreća se dogodila u utorak oko 14 sati po lokalnom vremenu.

Dva dečaka i jedna trogodišnja devojčica su se igrali sami u sobi svoje kuće, dok su u drugoj sobi sedeli njihov otac i stric. Dečak star četiri godine je otvorio fioku u kojoj se nalazio pištolj.

Iako nije podigao oružje iz fioke, dečak je povukao okidač i pogodio u grudi mlađeg brata koji je stajao blizu ormarića sa fiokama. Otac i stric su brzo odveli svu decu u obližnji dom zdravlja.

Međutim, lekari nisu mogli ništa da učine, nesrećni Timarion je preminuo nakon 45 minuta po dolasku.

Policija i dalje radi na ovom slučaju, a moguća je optužnica protiv oca dece. Poručnik Tod Odžil je rekao da su ovakvi slučajevi teški za detektive.

“Nijedno dete ne bi trebalo da strada od rane zadate vatrenim oružjem. Ne postoji nijedan zakon o tome gde treba da se drži oružje, ali “postoji zdrav razum”, izjavio je Odžil.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track