NOVI TRAG: Malezijski avion sada traže u Bengalskom zalivu!
Foto: Kurir štampano

Ratna mornarica pretražuje more

NOVI TRAG: Malezijski avion sada traže u Bengalskom zalivu!

Planeta -
Potraga je počela na osnovu informacije jedne australijsnke kompanije koja tvrdi da je pod vodom otkrila moguće ostatke nestale letelice

DAKA - Tri broda ratne mornarice Bangladeša tragaju za ostacima nestalog malezijskog aviona u novom, području - u Benglaskom zalivu, ali za sada ništa nije nađeno, rekao je visoki zvaničnik mornarice Rašid Ali.

Potraga je počela na osnovu informacije jedne australijsnke kompanije koja tvrdi da je pod vodom otkrila moguće ostatke aviona Malezija erlajnsa (Malysia Airlines) koji je nestao 8. marta s 239 putnika i članova posade, javlja Si-En-En (CNN).

"Još ništa nismo našli, ali će fregate nastaviti potragu dok ne potvrde sve dostupne podatke", rekao je direktor obaveštajnog odeljenja mornarice. Najveći deo aktivnosti u potrazi za nestalim avionom odvija se u južnom delu Indijskog okeana gde su se početkom aprila čuli zvuci koji bi mogli biti iz "crne kutije" aviona.

Podvodnu potragu nastavljaju podmornica bez ljudske posade, a oblast koju pretražuje biće proširena. Mada su australijski zvaničnici i stručnjaci odbacili mogućnost da je nestali avion u Bengalskom zalivu - severozapadno od dosadašnje oblasti potrage, vršilac dužnosti ministra saobraćaja Malezije je rekao da ipak razmatra slanje broda u te vode, iako misli da je "malo verovatno" da će olupina biti tamo nađena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja