ŠOKANTNO: Uhvatili otmičare boinga 777?
Foto: Reuters

Nove tvrdnje o najvećoj avio-misteriji

ŠOKANTNO: Uhvatili otmičare boinga 777?

Planeta -
Dejli mejl navodi da su malezijske vlasti uhapsile 11 osoba povezanih sa Al Kaidom, a verovatno i s nestankom aviona sa 239 ljudi

KUALA LUMPUR - Korak napred, korak nazad.Avion „boing 777“ kompanije „Malezija erlajns“, koji je sa 239 ljudi i članova posade nestao s lica zemlje nakon što je 8. marta poleteo iz Kuala Lumpura u Maleziji ka Pekingu, najverovatnije su oteli pripadnici ozloglašene terorističke organizacije Al Kaida. Privedena i ženaTo je obelodanio specijalni inspektor antiterorističke jedinice malezijske policije koji je želeo da ostane anoniman, otkrivši, takođe, da je u subotu u Kuala Lumpuru i pokrajini Kedah uhvaćena grupa od 11 ekstremista povezanih s Al Kaidom, ali verovatno i s nestankom leta MH370.Među uhapšenim teroristima je jedna mlada udovica, ali i studenti i preduzetnici čije starosno doba seže od 22 do 55 godina, a na ispitivanje su privedeni na zahtev britanske špijunske agencije MI6 i američkog federalnog istražnog biroa (FBI). Funkcioner malezijske policije tvrdi da su istražitelji sve uvereniji u tezu da iza nestanka „boinga 777“ stoji teroristički čin.Vlasti negiraju- Mogućnost da su militanti preusmerili avion je velika, a međunarodni istražitelji su od nas zatražili da im podnesemo detaljan izveštaj o novoj terorističkoj grupi - rekao je inspektor za britanski Dejli mejl.Uhapšeni ekstremisti priznali su da je njihova grupa planirala ograničene terorističke kampanje na teritoriji Malezije, ali zasad nisu otkrili povezanost s nestankom aviona. Podsetimo, odranije je poznato da je nekadašnji pripadnik Al Kaide Sadžid Badat, koji se trenutno skriva na tajnoj lokaciji u Britaniji, na nedavnom ročištu u sklopu suđenja zetu Osame bin Ladena svedočio da je u jednom centru za obuku u Avganistanu dobio naredbu da preda bombu skrivenu u cipeli nekim Malezijcima.Inače, malezijske vlasti juče su negirale pisanje Dejli mejla da su uhvatile teroriste.- To nema nikakve veze s avionom - rekao je inspektor policije Tan Sri Kalid Abu Bakar.

Porodice očajneKRIJU GDE SU NAŠA DECAČlanovi porodica 239 putnika i članova posade koji su nestali s „boingom 777“ 8. marta tvrde da vlasti Malezije, ali i međunarodne službe, od početka znaju šta se dogodilo s avionom, ali da to prikrivaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track