TURČINOV: Vojna akcija na istoku Ukrajine se nastavlja!
Foto: Reuters

Bez milosti

TURČINOV: Vojna akcija na istoku Ukrajine se nastavlja!

Planeta -
Kako bi onemogućili aktivnosti federalista u drugim regionima, formirali smo specijalnu jedinicu. Vojna operacija na istoku Ukrajine se komplikuje jer žitelji ove oblasti podržavaju proruske aktiviste, naveo je predsednik Ukrajine

KIJEV - Vojna operacija na istoku Ukrajine se komplikuje jer žitelji ove oblasti podržavaju proruske aktiviste, izjavio je Aleksandar Turčinov, v. d. predsednika Ukrajine. On je dodao da operacija neće biti prekinuta i da će nastaviti da donosi rezultate.

"Kako bi onemogućili aktivnosti federalista u drugim regionima, formirali smo specijalnu jedinicu", rekao je Turčinov koji je pohvalio profisionalnost ukrajinskih jedinica.

"Protiv onih koji podržavaju separatiste biće sprovedene policijske mere", dodao je on.

Snage reda u Donjecku i Lugansku, prema njegovim rečima, takođe su sklone tim grupama.Zbog toga, neki oficiri rasformirane specijalne policije za razbijanje demonstracija "Berkut", koje su sada pripojena ukrajinskom ministarstvu unutrašnjih poslova, ne ispunjavaju svoje dužnosti, rekao je Turčinov.

U Odesu su stigli pripadnici specijalnih snaga Nacionalne garde Ukrajine, javio je Arsen Avakov, ministar unutrašnjih posova. "Ove jedinice čine najbolji volonteri, eksperti i patriote", rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track