UŽIVO DAN 78 POGLEDAJTE Pod Slavjansk stigao VBR GRAD, federalistima došli u pomoć Čečeni i kozaci!!
Foto: Printscreen Twitter

Krvoproliće u najavi

UŽIVO DAN 78 POGLEDAJTE Pod Slavjansk stigao VBR GRAD, federalistima došli u pomoć Čečeni i kozaci!!

Planeta -
Do Krasnoarmejskog je stigla ukrajinska jedinica "Falange" i dopremila čuod od vojne tehnike za napad na Slavjansk
1 / 4 Foto: AP

KIJEV - Građani iz okoline Slavjanska javljaju na Tviteru da je kod Krasnoarmejska došla borbena grupa "Falange" iz Ukrajine i da je dovezla impresivnu tehniku, a postavli su i video-snimak, koji možete da pogledate samo na sajtu Kurira!

Između ostalog, "Falange" su prugom dopremile četiri tenka T-64, jedno pešadijsko borbeno vozilo BMP-1, 23 pešadijskih borbenih vozila BMP-2, 6 samohodnih haubica 2S3 "akacija" 152 mm, a za podršku: 3 oklopna vozila MT-LB, 2 komandaservisna vozila MT-LBu i jedno komadakomandno-štabno vozilo za upravljanje vatrom.

Ovo je potvrdio i list Petrogradski dnevnik, tekst možete pročitati ovde. A snimak pogledajte i sami!

http://www.youtube.com/watch?v=_ysYyiV0kJA

Dva bataljona Čečena i kozaka dolaze u pomoć opkoljenim pristalicama federalizacije u Donjeckoj oblasti. Ti borci su poslali poruku ohrabrenja i najavili dolazak.

http://www.youtube.com/watch?v=NS0l6vndl6U

Takođe pogledajte kako se kako se ukrajinska policija u Odesi utvrđuje za nov napad.

http://www.youtube.com/watch?v=daE9Zwx7CIg

I TV Raša tudej javlja da ukrajinska armija gomila ljudstvo i tehniku na prlilazima Slavjansku.22.10 - Vršilac dužnosti predsednika Ukrajine Aleksandar Turčinov potpisao je danas ukaz o delimičnoj mobilizaciji na teritoriji čitave države. Kada ukaz stupi na snagu, mobilizacija će, kako je predviđeno, biti sprovedena u roku od 45 dana. U naredbi se navodi da će vojni obveznici, uključujući i rezerviste, biti pozivani u svim regionima, prenosi Itar tass.

21.00 - SAD su saopštile da će referendum o nezavisnosti delova istočne Ukrajine koji za 11. maj najavljuju proruske snage u toj zemlji biti "nezakonit" i da ga neće priznati nijedna "civilizovana zemlja". Portparolka Stejt departmenta Džen Psaki ocenila je da bi taj referendum bio sličan onom na Krimu koji je doveo do prisajedinjenja tog strateškog crnomorskog poluostrva Rusiji.

20.35 - Timošenko: Ako ne budem predsednica, biće revolucijeBivša ukrajinska premijerka i jedna od kandidata na predstojećim predsedničkim izborima Julija Timošenko je danas izjavila da je ona jedina od svih političara u Ukrajini sposobna za sprovođenje političkih reformi koje su toj zemlji tako neophodne. Timošenko je na konferenciji za novinare u gradu Nikolajevu, na jugu Ukrajine, otvoreno rekla: "Ukoliko građani izaberu drugog kandidata, neće moći da bude izbegnuta treća runda revolucije", prenela je agencija Itar-Tass. 19.05 - Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da bi bila "šteta" ukoliko bi ruski predsednik Putin "iskoristio" Dan pobede u Drugom svetskom ratu, 9. maj, za posetu Krimu, kao što je krajem aprila nagovestio ruski list Komersant. Odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji za štampu povodom posete Berlinu kiparskog predsednika Nikosa Anastasijadesa, Merkelova je naglasila da je dan kojim se obeležava pobeda nad nacizmom "neverovatno važan" pa ga ne bi trebalo koristiti za održavanje parade "u takvom području konflikta", prenosi AFP. Prema pisanju "Komersanta", Putin bi 9. maja mogao da prisustvuje vojnoj paradi u Sevastopolju, sedištu ruske crnomorske flote.

18.12 - Crna Gora se zalaže za poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine, rekao je državni sekretar za politička pitanja u crnogorskom Ministarstvu spoljnih poslova i evropskih integracija Vladimir Radulović. Radulović je učestvovao na Ministarskoj sednici Komiteta ministara Saveta Evrope u Beču, gde je obeleženo 65 godina postojanja ove panevropske organizacije.

I to meksički obrok Foto Printscreen
I to meksički obrok Foto Printscreen

17.59 - U ukrajinskom borbenom helikopteru MI-24, koji je juče oboren kod Slavjanska, pronađen je suv obrok NATO. Snimak je, naravno, odmah postavljen na Jutjub, a Kurir vam omogućava da ga pogledate.

Vojska Ukrajine raspoređuje višecevni bacač raketa tipa "grad" na položaje u okolini Slavjanska i Kramatorska.

17.50 - Ovo je glasački listić koji će stanovnici Donjecke oblasti dobiti na referendumu o decentralizaciji vlasti u nedelju 11. maja dobiti.

17.37 - Ministarska konferencija Saveta Evrope (SE) u Beču danas nije donela od domaćina, Austrije, priželjkivano približavanje Rusije i Ukrajine.Ministri inostranih poslova dve zemlje Sergej Lavrov i Adrej Deščica ostali su na suprostavljenim stavovima, koje ostale kolege iz 30 zemalja nisu uspeli da približe.Jedina zajednička tačka jeste da su Kijev i Moskva spremni na nastavak pregovora, odnosno "Ženevu 2", kao što je predložio ministar inostranih poslova Nemačke Frank Valter Štajnmajer, ali svako uz svoje uslove.

17.04 - Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je da bi bilo šteta da ruski predsednik Vladimir Putin 9. maja učestvuje na vojnoj paradi na Krimu povodom Dana pobede nad nacizmom. "Smatram da je šteta da taj dan bude iskorišćen u kontekstu tenzija... 9. maj je neverovatno važan dan za pobedu nad nacionalsocijalizmom ... Ja, lično, bila sam u Moskvi pre četiri godine za 9. maj, jer mi je bilo važno da pokažem da smo razumeli istoriju", izjavila je Merkelova na konferenciji za novinare nakon susreta sa kiparskim predsednikom Nikosom Anastazijadesom.

16.50 - Vršilac dužnosti zamenika načelnika administracije predsednika Ukrajine Andrej Senčenko izjavio je danas u ukrajinskoj skupštini da prema podacima bezbednosnih struktura "ekstremisti" planiraju u Ukrajini za 9. maj "provokacije i terorističke akte" radi destabilizacije situacije u zemlji.

Oleg Carev: Stvaramo novu državu!
Oleg Carev: Stvaramo novu državu!

16.47 - Stanovnici Donjecke i Luganske oblasti, koji bi mogli posle referenduma 11. maja da oforme Federalnu Republiku Novorusiju, bojkotovaće izbore za predsednika Ukrajine, zakazane za 25. maj, izjavio je ukrajinski poslanik i vođa javnog pokreta Jugoistok Oleg Carev u intervjuu za TV kanal Rusija 24.

Sergej Lavrov i Sebastijan Kurc danas u Beču Foto Fonet/AP
Sergej Lavrov i Sebastijan Kurc danas u Beču Foto Fonet/AP

16.35 - Današnji Komitet ministara spoljnih poslova Saveta Evrope (SE) u Beču završen je jasnom podrškom predstojećih predsedničkih izbora u Ukrajini, zakazanim za 25.maj, rekao je domaćin skupa, šef diplomatije Austrije Sebastijan Kurc. On je objasnio da se Komitet ministara inostranih poslova skoro u potpunosti izjasnio za Ženevski dogovor i za miroljubivo rešenje.

16.32 - Nekoliko sela u Donjeckoj oblasti, gde ukrajinska vojska sprovodi specijalnu operaciju protiv pristalica federalizacije, već četvrti dan je bez struje, javlja Raša tudej. "Danas je bez struje ostalo i selo Krasnoarmenskoje, Andrejevka i deo Semjonovke", kazao je novinarima šef elektrodistribucije Slavjanska Vitalij Kolješnjik.

Didije Burkhalter: Teško je sprovesti izbore u uslovima rata Foto Reuters
Didije Burkhalter: Teško je sprovesti izbore u uslovima rata Foto Reuters

16.20 - Ministar inostranih poslova Švajcarske, predsedavajući OEBS Didije Burkhalter pozvao je danas u Beču na deeskalaciju situacije u Ukrajini istakavši da je potrebno primirje za održavanje predsedničkih izbora zakazanih za 25.maj. On je, novinarima na bečkom aerodromu Švehat, rekao da je veoma teško u aktuelnoj situaciji sprovesti predsedničke izbore u Ukrajini.

15.59 - Na referendum o decentralizaciji vlasti, koji će u Donjecku biti sproveden 11. maja, doći će posmatrači Rusije, javlja RIA Novosti. To je saopštio kopredsednik radne grupe ruske Savezne komore za javnu kontrolu nad izbornim procesom Georgiji Fedorov.

Ilustracija - barikada kod Odese Foto AP
Ilustracija - barikada kod Odese Foto AP

15.56 - Dva kontrolna punkta su uništena u blizini Odese, najverovatnije zapaljeni molotovljevim koktelima. U incidentu nije bilo povređenih, javlja Kijev post.

Vrhovna Rada: Nema referenduma o decentralizaciji Foto Reuters
Vrhovna Rada: Nema referenduma o decentralizaciji Foto Reuters

15.39 - Parlament Ukrajine odbacio je na zatvorenoj sednici predlog da se 25. maja sprovede referendum o decentralizaciji vlasti, izjavio je poslanik Aleksandar Briginjec. "Prošao je meni blizak stav Slobode, Udara i SEU da se referendum ne održi. Treba ga sprovesti, ali ne dok traje rat. Za tu odluku glasala su 154 poslanika. Hvala Bogu", objavio je Briginjec na svom Fejsbuku.

15.36 - Poslanici Partije regiona i Komunističke partije Ukrajine prethodno su napustili sednicu Vrhovne rade, ukrajinskog parlamenta, na kojoj se raspravlja o situaciji na istoku zemlje, javlja ruska 1TV. Deo poslanika optužio je v. d. predsednika Aleksandra Turčinova za "masovna ubistva" na istoku. Brojni poslanici takođe smatraju da odgovornost za masakr leži i na čelnicima Službe bezbednosti i Ministarstva unutrašnjih poslova, čiji ljudi sada u oblasti Donjecka sprovode kaznenu operaciju protiv sopstvenog naroda.

15.31 - Građani Slavjanska javljaju na Tviteru da je kod Krasnoarmejska došla borbena grupa "Falange" iz Ukrajine i da je dovezla impresivnu tehniku: četiri tenka T-64, jedno pešadijsko borbeno vozilo BMP-1, 23 pešadijskih borbenih vozila BMP-2, 6 samohodnih haubica 2S3 "akacija" 152 mm, a za podršku: 3 oklopna vozila MT-LB, 2 komandaservisna vozila MT-LBu i jedno komadakomandno-štabno vozilo za upravljanje vatrom

15.16 - Gubernator Donjecka Sergej Taruta zaradio je prošle godine 15 miliona grivni, javlja Kijev post. Tarutu su aktuelne vlasti u Kijevu postavile na mesto gubernatora Donjecke oblasti umesto Pavela Gubareva, kojeg je narod obožavao. Gubarev je zatim uhapšen i njegovo oslobađanje je jedan od glavnih zahteva pristalica federalizacije.

15.13 - Štab samoodbrane Slavjanska saopštio je da je na Barvenkovo došla ukrajinska vojna jedinica s 20 tenkova, baterijama višecevnih bacača raketa tipa "grad" i borbenim vozilima pešadije, javlja na svom Tviteru izvesni Vladimir iz Slavjanska.

15.07 - Visoki komesarijat UN za ljudska prava osudio je danas "eksploziju nasilja" u Ukrajini. "Veoma smo zabrinuti zbog eksplozije nasilja u Ukrajini, koja izaziva sve više žrtava i razaranja. Pozivamo sve strane da ulože više napora da nađu mirno rešenje krize", rekao je u Ženevi portparol Visokog komesarijata UN za ljudska prava Rupert Kolvil.

14.52 - Ministar inostranih poslova Ukrajine Andrej Deščica istakao je danas da je Kijev spreman na nastavak pregovora, kako se to trenutno predlaže, samo ako bi Rusija iskazala spremnsot da podrži predstojeće predsedničke izbore, zakazane za 25. maj.

14.27 - Visoka komesarka Ujedinjenih nacija za ljudska prava Navi Pilaj izrazila je danas zabrinutost zbog nasilja u Ukrajini i pozvala pobunjenike da polože oružje, a vladu da izbegne prekomernu upotrebu sile u ofanzivi protiv ekstremista.

14.11 - Parlament Ukrajine smatra ljude koji učestvuvu u antiterorističkoj operaciji - borcima, objavio je na svom Tviteru Kijev post.

14.05 - Mere SAD protiv Rusije zbog ukrajinske krize vode u hladni rat, ocenio je bivši italijnski premijer Silvio Beruluskoni.

13.46 - Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, koji učestvuje u sednici Komiteta ministara Saveta Evrope u Beču, izjavio je da Ukrajina mora sama da reši svoje unutrašnje probleme. Rusija je spremna da organizuje dijalog između vlasti u Kijevu i ukrajinskih regiona i poziva SAD i EU da urade isto, rekao je on. "Ne bavimo se organizacijom "obojenih" revolucija, pogotovo ne onih u nijansama braon, kao u Ukrajini", dodao je on.

13.34 - Pucnjava u blizini zgrade Službe bezbednosti u Slavjasnku, kako javlja novinarka Raše Tudej, otvorena je vatra na auto koji se nije odazivao na naredbe da stane. Za sada se ne zna da li ima povređenih.

13.02 - Kriza u Ukrajini trenutno je glavna tema u Savetu Evrope (SE), istakla je predsednica Parlamentarne skupštine SE An Braser. "Ako me danas pitate za tri prioriteta SE, odgovorila bih: Ukrajina, Ukrajina, Ukrajina"; kazala je ona.

12.57 - Predsednik ruske Državne dume Sergej Nariškin rekao je danas u Beogradu, povodom situacije u Ukrajini, da bi "mnoge tragedije bile izbegnute da se poštuje istorija", da "nacizam nastaje tamo gde nema moralne higijene" i da se "antiruska histerija pretvara u profašističku propagandu". Nariškin je optužio vlasti u Kijevu da nije razoružala radikale i da se sada "sprovodi kaznena ekspedicija protiv naroda (na istoku Ukrajine) koji traži zašitu ljudskih prava i federalizaciju zemlje". Takođe je ocenio da pogibija 38 ljudi u požaru u Domu Sindikata u Odesi ukazuje na "genocid ruskog i ukrajinskog naroda".

12.48 - EU smatra da predsednički izbori u Ukrajini treba da se održe uprkos konfliktu koji je zahvatio jugoistočmi deo zemlje, rekla je danas Maja Kocijančič, portparolka visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.“Nadamo se da će se situacija u Ukrajini smiriti, tako da će se do 25. maja stvoriti uslovi za regularne izbore”, rekla je Kocijančič.

12.29 - Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov izjavio je da je, do sada, ubijeno više od 30 proruskih aktivista u antiterorističkoj operaciji na istoku zemlje. "Ubijena su četiri ukrajinska vojnika, a više od 20 je ranjeno. Na drugoj strani, procenjujemo da je među federalistima eliminisano više od 30 ljudi", naveo je on i dodao da je njegova misija da "eliminiše teroriste".

Samoodbrana Slavjanska kaže da je juče u ofanizivi ukrajiniske vojske ubijeno 10 civila i pripadnika samoodbrane.

12.13 - Stanovnicima Slavjanska stigli su lekovi, javlja dopisnica televizije RT Pola Ziler.

11.35 - Odustajanje od dijaloga sa Rusijom u kontekstu događaja u Ukrajini bilo bi velika greška, upozorio je Šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer, dodajući da je "pretnja od nove podele u Evropi još realna".

Foto: Reuters
Foto: Reuters

11.39 - Predsednik Vrhovne rade Ukrajine i vršilac dužnosti šefa države Aleksandar Turčinov smenio je danas gubernatora Odeske oblasti Vladimira Nemirovskog, preneo je Ukrinform. Turčinov je ukazom za novog gubernatora postavio Igora Palicu.

11.26 - Ruska Crnomorska flota biće ove godine pojačana podmornicama i brodovima nove generacije, najavio je danas ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu. Prema njegovim rečima, neophodnost unošenja promena u program razvoja Flote pojavila se zbog prisajedinjenja poluostrva Krim u Crnom moru, na kom je ta flota stacionirana, prenela je agencija RIA Novosti.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

11.03 - Francuski poziv predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da 6. juna prisustvuje obeležavanju 70 godina savezničkog iskrcavanja u Normandiji i dalje važi, a sam Putin izgleda nije isključio mogućnost da dođe i pored ukrajinske krize, piše danas pariski list Poen.

10.46 - Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Vilijem Hejg optužio je danas Rusiju da pokušava da ugrozi održavanje predsedničkih izbora u Ukrajini, zakazanih za 25. maj. "Čini se da Rusija ima nameru da spreči i da omete održavanje tih izbora", rekao je Hejg Beču, gde se održava sastanak Komiteta ministara Saveta Evrope, koji će uglavnom biti posvećen situaciji u Ukrajini.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

10.31 - Komandant snaga NATO u Evropi Filip Bridlav rekao je da je malo verovatno da će Vladimir Putin upotrebiti rusku vojsku na istoku Ukrajine. "Mislim da to nije najverovatniji kurs delovanja...mislim da bi Putin mogao da postigne svoje ciljeve u istočnoj Ukrajini i da neće nikada preći glanicu sa svojim snagama", rekao je general Bridlav.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

10.17 - Centar Slavjanska jutros je veoma miran, javio je reporter francuske agencije AFP koji se nalazi u tom gradu sa oko 110.000 stanovnika.09.54 - Francuski predsednik Fransoa Oland upozorio je danas da postoji mogućnost da Ukrajina utone u haos i građanski rat ukoliko se u toj zemlji ne održe predsednički izbori planirani za 25. maj.

Foto: AP
Foto: AP

09.31 - Nemačka vlada savetovala je danas svojim građanima da napuste istočnu i južnu Ukrajinu, a šef diplomatije Frank-Valter Štajnmajer ocenio da se ta zemlja nalazi samo ""nekoliko koraka"" udaljena od vojne konfrontacije.

09.19 - Aerodrom u Donjecku je danas zatvoren, dan pošto su ukrajinske snage započele ofanzivu protiv proruskih separatista. U saopštenju, objavljenom na sajtu donjeckog aerodroma, navedeno je da je aerodrom zatvoren za dolaske i odlaske zbog naređenja vlade, prenela je agencija AP.

08.53 - Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc potvrdio je danas po dolasku u palatu Hofburg da su se sinoć prilikom prijema na kratko sreli ministri spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i Ukrajine Andrej Deščica. On je kazao sa se nada da današnji skup u Beču predstavlja mogućnost za diskusiju za smanjenje tenzija. Takođe je istakao da je ovo prilika za izjašnjavanje zemalja članica Evrope u korist fer i slobodnih predsendičkih izbora u Ukrajini 25. maja. "Samo fer i slobodni izbori predstavljaju mogućnost za stabilizaciju", rekao je Kurc.

08.48 - Zamenik šefa diplomatije Rusije Sergej Rjabkov rekao je da će Moskva poštovati sporazum o smanjenju strateškog naoružanja sa Sjedinjenim Državama (START), uprkos postojećim razlikama u vezi sa krizom u Ukrajini. "Nema razloga da se ne primenjuje sporazum", rekao je Rjabkov za RIA Novosti. U sličnom tonu stigla i izjava direktora odeljenja za bezbednost i razoružanje u ruskom ministarstvu spoljnih poslova da razlike oko Ukrajine ne utiču na saradnju između Rusije i SAD u sferi razoružanja. "Razlike oko Ukrajine nisu stvarno uticale na oblast kontrole naoružanja i smanjenja oružja", rekao je direktor tog odeljenja Mihail Uljanov.

08.12 - Narodni guverner istočnog ukrajinskog regiona Luganska Valerij Bolotov odobrio je da se 11. maja održi referendum na kojem će građanima biti postavljeno jedno pitanje - da li podržavate državnu autonomiju za Narodnu Republiku Lugansk.Bolotov veruje da će narod u regionu biti u mogućnosti da slobodno izrazi svoju volju, prenela je ruska agencija Itar Tass. "Radićemo u interesu naroda na što transparentniji način. To će biti pošten referendum. Nećemo preduzimati nikakve druge korake, izuzev izražavanja volje", rekao je on.Bolotov je rekao da su izabrana glasačka mesta i komisije za prebrojavanje glasova, da je ustanovljen spisak glasača i da su spremni glasački listići.

08.11 - Kriza u Ukrajini biće glavna tema današnjeg sastanka Komiteta ministara Saveta Evrope u Beču, kojem će između ostalih prisustvovati ministri spoljnih poslova Rusije i Ukrajine, Sergej Lavrov i Andrej Deščicja. Sastanku će prisustvovati i britanski šef diplomatije Vilijem Hejg koji će tokom večeri otići u Kijev gde će o situaciji u Ukrajini razgovarati sa najvišim ukrajinskim zvaničnicima.

07.45 - Ukrajinska i ruska strana složile su se oko plana za povratak brodova koji su zaplenjeni tokom odvajanja Krima. Prema ovom planu, transfer brodova će biti nastavljen do 17. maja.

07.15 - Ambasadori 28 zemalje Evropske unije, na sastanku u Briselu, složili su se o poželjnosti uvođenja novih sankcija Rusiji, javlja Iter Tass. Sledeći sastanak ambasadora biće 12. maja u Briselu.

Foto: Printscreen yt
Foto: Printscreen yt

07.02 - Na internetu se pojavio snimak voza koji su 5. maja u Slavjansku raketirali ukrajinski helikopteri. U pitanju je blindirani voz kojim su, prema navodima ukrajinskih medija, proruski aktivisti nameravali da pobegnu iz grada.

http://www.youtube.com/watch?v=_oW9fZt0d3A

07.00 - Komandant NATO trupa u Evropi, američki general Filip Bridlav izjavio je da, prema njegovom mišljenju, Rusija neće izvršiti vojnu invaziju na teritoriju Ukrajine. "Ruske vlasti će nastaviti sa onim što već rade - diskreditacija ukrajinske vlade, provociranje protesta u zemlji i pripremanje terena za aktivnosti federalista", naveo je on.

06.58 - Generalni sekretar NATO-a Andres Fog Rasmusen pozvao je kolege iz alijanse da koriste događaje u Ukrajini kao izgovor za povećanje vojnih troškova, piše Glas Rusije. Prema mišljenju eksperata, ideja transatlantske odbrane preživljava ovih dana drugo rođenje, javio je radio "Glas Rusije". Socijalna anarhija i politička degradacija Ukrajine daju novu istorijsku šansu za NATO. Postoje čak sumnje da je sva ova tragična priča oko raspada ukrajinske državnosti bila započeta upravo da se ispuni forma novim-starim sadržajem, čija se suština kao i ranije svodi na konfrontaciju sa Rusijom. Rukovodilac centra za evroatlanstka istraživanja Ruskog instituta za strateška istraživanja Jelena Hotkova kaže da, ako pogledamo strukturu budžeta NATO-a, videćemo da su u vreme hladnog rata Amerikanci i evropljani trošili na odbranu po 50 odsto, a u poslednje vreme na udeo SAD otpada 75 odsto, navela je ona.

06.52 - Koledži u Švajcarskoj uveli su "sankcije" protiv ruskih državljana. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova oštro je kritikovalo ovakav potez direktora koledža u Lozani.

06.50 - Sjedinjene Američke Države planiraju da uvedu velike finansijske sankcije protiv ruskih banaka koje rade u SAD, javlja radio Svoboda.

06.48 - Nakon događaja u Odesi 2. maja 48 osoba se vode kao nestale dok se mrtvačnicama nalazi 24 neidentifikovanih tela, a ukupno 46 je ubijeno, javlja Unian. Novopostavljeni šef policije u Odesi Ivan Katerinčuk zahtevao je od građana da pronađu i kazne odgovorne za veliki broj ubijenih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track