TAJLAND: 1 osoba poginula, 23 povređenih u zemljotresu jačine 6 stepeni Rihtera
Foto: AP

Serija potresa

TAJLAND: 1 osoba poginula, 23 povređenih u zemljotresu jačine 6 stepeni Rihtera

Planeta -
Na severu zemlje preminula je žena od 83 godine kad se na nju srušila kuća. Od sinoć na Tajlandu se dogodilo šest snažnih potresa
1 / 3 Foto: AP

BANGKOK - Jedna osoba je poginula, a 23 su povređene u zemljotresu jačine 6 stepeni Rihterove skale koji je pogodio severni deo Tajlanda, a osetio se i u prestonici Bangkoku, saopštile su danas vlasti.

"Preminula je žena od 83 godine kad se na nju srušila kuća, a 23 osobe su juče povređene u različitim oblastima", saopštile su vlasti u Bangkoku.

"Od sinoć je bilo šest snažnih zemljotresa, jačine od pet do 5.9 stepeni po Rihteru", rekao je šef meteorološke službe Burin Večbuntung i dodao da je bilo još desetak slabijih potresa.

Epicentar zemljotresa je bio 32 kilometra jugozapadno od grada Čijang Raj, na dubini od 7.4 kilometra, preneo je AFP. Potres se osetio i u prestonici Bangkoku, kao i u susednoj državi Mjanmaru. U pitanju je udaljena planinska oblast u blizini granice sa Mjanmarom i Laosom, a popularna je među stranim turistima.

U mestima koji su najteže prošli, polomljeni su prozori, fasade i balkoni na zgradama, putevi su uništeni, a nestala je i struja na nekoliko sati u mest Pan. Jaki zemljotresu su retki na Tajlandu, ali nisu retkost i za sever zemlje.U snažnom potresu u martu 2011, koji je pogodio graničnu oblast između Tajlanda i Mjanmara, poginulo je na desetine ljudi, a od kuća i vladinih zgrada ostale su ruševine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track