Jacenjuk: Putin priča gluposti, referendum nije bio ni planiran!
Foto: Fonet

V.D. premijer Ukrajine odgovorio predsedniku Rusije

Jacenjuk: Putin priča gluposti, referendum nije bio ni planiran!

Planeta -
Vladimir Vladimirovič Putin priča o nečemu o čemu nema pojma", izjavio je Jacenjuk, dodavši: "Ruskom predsedniku bi bilo mnogo bolje da se informiše o činjenici da u Ukrajini uopšte nije ni trebalo da bude održan referendum 11. maja.

KIJEV - Vršilac dužnosti ukrajinskog premijera Arsenij Jacenjuk danas je poziv ruskog predsednika Vladimira Putina proruskim pobunjenicima na jugoistoku Ukrajine da odlože referendum o nezavisnosti od Ukrajine nazvao "glupošću o kojoj nema svrhe ni pričati", objavila je agencija Interfaks-Ukrajina.

Putin je danas posle sastanka sa švajcarskim predsednikom i predsedavajućim OEBS-a Didijeom Burkhalterom pozvao proruske pobunjenike da odlože referendum, koji je sazvan za 11. maj na područjima gde su ti pobunjenici preuzeli kontrolu nad lokalnim upravama u više od deset gradova, preneo je Rojters.

"Vladimir Vladimirovič Putin priča o nečemu o čemu nema pojma", izjavio je Jacenjuk, dodavši: "Ruskom predsedniku bi bilo mnogo bolje da se informiše o činjenici da u Ukrajini uopšte nije ni trebalo da bude održan referendum 11. maja."

Ukrajinski premijer je odbacio plan pobunjenika o održavanju referenduma kao nelegalan, zato što ga ne organizuje vlada u Kijevu u skladu sa važećim Ustavom Ukrajine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track