GRADONAČELNIK SLAVJANSKA: Ukrajinske trupe su okupatori, Rusi će da nas brane!
Foto: AP

Posle proglašenja nezavisnosti

GRADONAČELNIK SLAVJANSKA: Ukrajinske trupe su okupatori, Rusi će da nas brane!

Planeta -
Potrebne su nam ruske snage da održavaju stabilnost i miran život regiona u budućnosti, navodi Vjačeslav Ponomarov

SLAVJANSK - Gradonačelnik Slavjanska Vjačeslav Ponomarov je danas izjavio da su Donjeckoj oblasti, u kojoj se nalazi taj grad i čiji su građani juče na referendumu ogromnom većinom glasali za nezavisnost od Ukrajine, potrebne ruske snage da održavaju stabilnost i mir.

Ponomarjov je ukrajinske trupe nazvao okupatorima i dodao: "Oni treba da odu. Mi ćemo odbraniti našu teritoriju", preneo je Rojters. Na pitanje novinara da li je samoproglašenoj "Donjeckoj narodnoj republici" potrebna pomoć ruske vojske, Ponomarjov je odgovorio:

"Podržavam tu ideju. Potrebne su nam ruske snage da održavaju stabilnost i miran život regiona u budućnosti."

U Donjeckoj i Luganskoj oblasti na istoku Ukrajine je juče održan referendum o nezavisnosti od Ukrajine. Rezultati pokazuju da je u Donjecku 89,7 odsto birača podržalo samostalnost te oblasti, dok je protiv bilo 10,19 odsto glasača.

Predsednica izborne komisije u Slavjansku Vilija Bahtaševič saopštila je da se u tom gradu u Donjeckoj oblasti za samostalnost "DNR" izjasnilo 97,5 odsto učesnika referenduma.

"Privremena vlada" Donjecke Narodne Republike proglasila se danas suverenom državom, javila je ruska agencija RIA Novosti, pozivajući se na saopštenje tamošnjih vlasti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track