TREĆA ŽRTVA POPLAVA U RS: Klizište progutalo tri kuće i džamiju
Foto: AP

Voda nosi sve

TREĆA ŽRTVA POPLAVA U RS: Klizište progutalo tri kuće i džamiju

Planeta -
U Vlasenici aktivirano klizište gde je žena poginula u svojoj kući, a čamac se prilikom evakuacije prevrnuo, kada je voda ondela drugu žrtvu

BANJA LUKA - Još jedna, treća, žrtva poplava u RS Hanifa Čelebić stradala je na području opštine Vlasenica, kada se usled višednevnih kiša, aktiviralo klizište koje je "progutalo" tri porodične kuće i džamiju.

"U trenutku obrušavanja zemljišta u kući se nalazila žena koja je stradala, a beživotno telo je kasnije izvađeno iz tog nanosa", potvrdio je direktor policije RS Gojko Vasić. On je naveo da je usled poplava, na području RS, stradala jedna osoba u Dvorovima kod Bijeljine usljed obrušavanja dela vikendice.

U mestu Martinac u opštini Srbac, prilikom evakuacije, došlo je do prevrtanja čamca u kojem su se nalazile dve osobe, jedna osoba je nestala u vodi, a druga je spašena, kazao je Vasić i dodao da je osoba koja je nestala stariji muškarac.

Vasić jer upozorio na kriminalce koji su se pojavili u naseljima Srpske Toplice i Karanovac kod Banje Luke, predstavljajući se kao kriminalistički inspektori. Oni govore meštanima da treba hitno da se isele, jer će, kako tvrde, brana "Bočac" pući, a namera im je da opljačkaju njihove kuće, objasnio je.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track