I dalje najteže na području Bijeljine i Brčkog
Foto: AP

Borba

I dalje najteže na području Bijeljine i Brčkog

Planeta -
Kod Balatuna je voda viša od metar i po i širi se, s obzirom na to da se tu spajaju drinska i savska voda

BANJALUKA - Na području Bijeljine je najkritičnija situacija uz reku Savu kod Balatuna, u kojem je voda viša od metar i po i širi se, s obzirom na to da se tu spajaju drinska i savska voda, saopšteno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije, prenosi Beta.

Iz Balatuna je cele noći evakuisano stanovništvo, u čemu je pomagala specijalizovana ekipa za spasavanje iz Velike Britanije.

Na nasipu u Crnjelovu situacija je stabilizovana i tu neprestano dežuraju dobrovoljci i ekipe Civilne zaštite, Oružanih snaga, kao i teška mašinerija. I dalje su potrebni dobrovoljci za utvrđivanje nasipa.

Nivo vode na ranije poplavljenom području uz reku Savu ne opada.

U Janji uskoro treba da počne dezinfekcija, a uporedo će biti vršene dezinsekcija i deratizacija, dok će u gradu vatrogasci nastaviti da crpe vodu iz podruma i delova grada u kojima se još zadržava. Za sada nema prijavljenih slučajeva zaraznih bolesti i crevnih infekcija. Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije odlučeno je da se deo prostora na gradskoj deponiji odvoji za ukopavanje uginulih životinja.

Granična policija pozvala je da se pomoć iz inostranstva upućuje na granične prelaze Karakaj i Šepak, te na Brod jer su za saobraćaj zatvoreni prelazi Rača i Pavlovića most, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije.

Na graničnom prelazu u Rači obezbeđena je hrana za vozače teretnih kamiona, koji su danima blokirani na ovom prelazu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track