INCIDENT NA IVICI SUKOBA: Ukrajinska PVO pucala na ruske helikoptere!

Nije bilo oborenih letelica

INCIDENT NA IVICI SUKOBA: Ukrajinska PVO pucala na ruske helikoptere!

Planeta -
Dva helikoptera Mi-35 približila su se granici Ukrajine, a hice upozorenja ispalila je baterija stacionirana u bazi Kutara koja je prema ukrajinskim izvorima naterali helikoptere da se vrate

KIJEV - Ukrajinska protivvazdušna baterija ispalila je danas hice upozorenja da bi sprečila upad ruskih helikoptera sa Krima, saopštilo je ministarstvo odbrane u Kijevu.

U saopštenju se kaže da su se teritoriji Ukrajine približila dva helikoptera Mi-35, a hice upozorenja ispalila je baterija stacionirana u bazi Kutara i, kako se navodi, "prinudila provokatore da se vrate", prenela je britanska agencija Rojters.

Incident se dogodio uoči sutrašnjih predsedničkih izbora u Ukrajini za koje se vlasti u Kijevu nadaju da će ojačati svoju poziciju prema Moskvi, uprkos poteškoćama da organizuju glasanje u istočnim oblastima koje kontrolišu proruske snage samoodbrane.

Nakon što se Krim posle referenduma uključio u sastav Rusije u martu, između ukrajinskih i ruskih snaga nije bilo većih incidenata, niti oko Krima niti na ukrajinskim istočnim granicama.

Nekoliko desetina ljudi je poginulo na istoku Ukrajini u proteklih nekoliko nedelja, u sukobima ukrajinskih snaga bezbednosti i proruskih snaga koje ne priznaju vlasti u Kijevu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track