VOJSKA SAD: Ugasićemo HAARP, više nam nije potreban!

Ostao još jedan projekat

VOJSKA SAD: Ugasićemo HAARP, više nam nije potreban!

Planeta -
Teoretičari zavera tvrde da SAD mogu da koriste HAARP za modifikaciju vremena, onesposobljivanje satelita i kontrolu ljudskog uma

Postrojenje HAARP biće ugašeno! Vlada Sjedinjenih Država je saopštila da ovo postrojenje, koje proučava atmosferu više nije potrebno zemlji.

HAARP je vojni sistem koji se okrivljuje za neke od najvećih prirodnih katastrofa na svetu i biće ugašen, piše britanski list Indipendent. Teoretičari zavera tvrde da SAD mogu da koriste HAARP za modifikaciju vremena, onesposobljivanje satelita i kontrolu ljudskog uma, prenosi B92.

Do sada je postrojenje okrivljeno za čudne vremenske prilike, prirodne katastrofe i bolesti kao i za industrijske nesreće poput katastrofe koja je zadesila spejs šatl Kolumbija. Oni ističu patent koji je podneo jedan od ključnih naučnika koji je radio na ovom projektu pre svoje smrti i u kom stoji da je uz pomoć HAARP-a moguće kontrolisati i modifikovati vreme.

Ove teorije zavere čak su dovele i do saslušanja u Evropskom parlamentu. Teoretičari zavera tvrde da je njegova svrha izuzetno misteriozna za naučno neobaveštene osobe, dok vlasti u SAD tvrde da se postrojenje koristi za proučavanje prirodnih procesa u jonosferi – regiji gornje atmosfere, u nadi da će dovesti do stvaranja bolje tehnologije radio komunikacija.

HAARP će biti zatvoren nakon završetka poslednjeg projekta sredinom juna a ceo proces će sprovesti još jedan miljenik teoretičara zavera – Agencija za napredne odbrambene projekte (DARPA).Na operisanje ovog sistema godišnje se potroši 5 miliona dolara a cena njegove izgradnje iznosila je 280 miliona dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track