EVROPSKA KOMISIJA: Pazite kad radite sa BiH, tamo peru novac i finansiraju terorizam!
Foto: Wikipedia

Upozorenje

EVROPSKA KOMISIJA: Pazite kad radite sa BiH, tamo peru novac i finansiraju terorizam!

Planeta -
BiH je do 1. juna morala da usvoji nov zakon o sprečavanju ovih nelegalnih delatnosti, ali nije - zato je rizična i svrstana rame uz rame sa Iranom i Severnom Korejom

BRISEL - Odbor stručnjaka Saveta Evrope za sprovođenje mera protiv pranja novca i finansiranja terorizma (MONEYVAL) pozvao je danas sve države-članice i druge zemlje da obrate posebnu pažnju na sve novčane transakcije s Bosnom i Hercegovinom kako bi se izbegao rizik od pranja novca i finansiranja terorizma, jer ta država nije usvojila potrebne zakone za borbu protiv ove vrste kriminala.

U izjavi postavljenoj na internet stranici MONEYVAL-a ističe se da BiH nije ispunila obvezu i usvojila nov zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, što je trebalo da uradi najkasnije do 1. juna.

"MONEYVAL poziva sve svoje države-članice i ostale zemlje da upozore svoje financijske institucije da moraju da uspostavei mere posebnog nadzora nad (novčanim) transakcijama s osobama i finansijskim institucijama iz ili u Bosni i Hercegovini da bi se izbjegao rizik pranja novca i finansiranja terorizma", piše u izjavi.

Ovom merom BiH je svrstana u kategoriju država kakve su Iran ili Severna Koreja.

(Kurir/Tportal)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track