(VIDEO) KALIFORNIJA: Američki vojni avion pao na naselje i uništio dve kuće!
Foto: AP

Pilot se katapultirao

(VIDEO) KALIFORNIJA: Američki vojni avion pao na naselje i uništio dve kuće!

Planeta -
Lokalni meštani kažu da je detonacija "ličila na zemljotres" i da su videli kako se pilot spušta padobranom oko 200 metara od mesta pada aviona. U incidentu nije bilo povređenih
1 / 3 Foto: Reuters

IMPERIJAL - Američki borbeni avion pao je na naselje Iperijal vali na jugu Kalifornije i uništio dve kuće. Srećom, u ovom nesreći, koja se dogodila u sredu uveče, nije bilo povređenih.

Avion "harijer AV-8B" srušio se i eksplodirao, a pilot se prethodno bezbedno katapultirao. vaničnici kažu da je pilot kasnije prebačen u bolnicu na pregled, a potom pušten kući. Letelica je pala na kuće juče u poslepodnevnim satima po lokalnom vremenu u mestu Imperijal, nedaleko od granice sa Meksikom, oko 145 kilometara istočno od San Dijega, prenosi AP.

Odlomljeni delovi aviona su pali na krov jedne kuće, koja je uništena, a od eksplozije je uništena još jedna kuća, a druga oštećena. Lokalni meštani kažu da je detonacija "ličila na zemljotres" i da su videli kako se pilot spušta padobranom oko 200 metara od mesta pada aviona.

Adriana Ramos (45) koja živi stotinak metara od mesta na koje se avion srušio, kaže da se čitava njena kuća pomerila.

"Mislila sam da je neko bacio bombu u dvorište", navodi Ramosova koja je odmah pobegla sa svojom unukom (4) i ćerkom (10).

Ovo je bio drugi pad aviona tipa "harijer" iz vazduhoplovne baze "Juma" u poslednjih mesec dana.

http://www.youtube.com/watch?v=IDTJFivcYms

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track