Proruska milicija oborila avion pored Slavjanska
Foto: AP

Nema mira

Proruska milicija oborila avion pored Slavjanska

Planeta -
Avion je "celog dana" kružio iznad Slavjanska, pre nego što ga je pogodila proruska milicija, što je izazvalo požar u jednom od motora. Proruska milicija je dan ranije saopštila kako je oborila jedan ukrajinski transportni helikopter Mil Mi-8

SLAVJANSK - Proruska narodna milicija oborila je ukrajinski avion za izviđanje Antonov An-30, koji je verovatno pao nekoliko kilometara istočno od grada Slavjanska, u regionu Donjecka, saopštio je portparol milicije.

Prema njegovom saopštenju, ovaj avion je "celog dana" kružio iznad Slavjanska, pre nego što ga je pogodila proruska milicija, što je izazvalo požar u jednom od motora, prenosi Itar-Tas s.

Pogođeni avion je potom napustio područje Slavjanska, u čijoj bližoj okolini nema mesta na koje bi mogao da aterira. Sa pretpostavljenog mesta njegovog pada digao se stub crnog dima.

Proruska milicija je dan ranije saopštila kako je oborila jedan ukrajinski transportni helikopter Mil Mi-8.

Nakon što je oštećen mecima iz vatrenog oružja, helikopter je morao prinudno da sleti.

Kijev sprovodi kaznenu operaciju protiv pristalica federalizacije na jugoistoku zemlje, koristeći oklopna vozila, tešku artiljeriju, borbene avione i helikoptere. U toj akciji u poslednja tri dana su stradale desetine ljudi, uključujući i civile.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track