Novi napad talibana na aerodromu u Karačiju, sukobi u toku
Foto: Rojters

Putnici evakuisani

Novi napad talibana na aerodromu u Karačiju, sukobi u toku

Planeta -
Detalji o broju napadača ili eventualnim žrtvama se na navode. Napad se dogodio oko 500 metara od glavnog ulaza u aerodrom i još dalje od putničkih terminala

KARAČI - Grupa naoružanih muškaraca danas je ponovo izvela napad na kontrolni punkt na aerodromu u Karačiju, na jugozapadu Pakistana, dan posle obračuna sa talibanima u kojem je poginulo 37 ljudi, javile su agencije.

Sukobi snaga bezbedosti i pobunjenika na aerodormu Karači su u toku, a portparol te saobraćajne luke je rekao da su sve "aktivnosti aerodroma obustavljene" i da su putnici evakuisani. Detalji o broju napadača ili eventualnim žrtvama se na navode.

Napad se dogodio oko 500 metara od glavnog ulaza u aerodrom i još dalje od putničkih terminala. Predstavnik službe bezbednosti aerodroma rekao je da su napadači pokušali da upadnu na aerodrom na dva mesta, ali da su čuvari pružili otpor.

Pokret pakistanskih talibana u nedelju uveče je izveo napad na aerodromu u Karačiju. Oružani obračun sa talibanima trajao je više od 12 sati i poginulo je 37 ljudi, među kojima i svih 10 napadača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track