KONJ NA TERASI: Ošišao travnjak, džaba ga nađubrio i dočekao gazdu na balkonu
Foto: Facebook

Neviđeno

KONJ NA TERASI: Ošišao travnjak, džaba ga nađubrio i dočekao gazdu na balkonu

Planeta -
Kako je ova plemenita životinja dospela na balkon priča je za verovali ili ne, ali konj je pametniji i od gazde i od gazdinog prijatelja koji ga je pozajmio - kao kosilicu

Poljak Boris Kozlovski, 48-godišnjak iz Grajeva, pomislio je da će mu konj bolje "ošišati" travnjak od kosilice, pa je pozajmio od prijatelja pastuva Dolinu, a onda se uplašio da će mu ga lopovi ukrasti pa ga drži - na terasi.

"Nisam želeo da mi neko ukrade konja. Uradio mi je odličan posao na travnjaku, a ni kosilicu ne bih ostavio da mi se povlači okolo", ispričao je Kozlovski novinaru Dejli mirora.

Ruku na srce, Kozlovski je prvobitno uzeo kosilicu i navalio na travu ko sav normalan svet, ali kosilica se pokvarila.

"I dok sam pokušavao da je popravim video sam kako mi nailazi prijatelj. Rekao mi je da zaboravim na kosilicu i da uzmem njegovog konja, Dolinu. Zvučalo mi je kao dobra ideja, i praktično smo komšije, pa sam doveo konja i vezao ga da pase. Dobio sam i kratku travu i džaba đubrivo", dalje priča Kozlovski.

U neko doba konj je popasao travu, travnjak je prosto sinuo, ali od prijatelja ni traga ni glasa."Nisam želeo da ga neko ukrade, pa sam ga poveo uz stepenice u stan i stavio ga na balkon", priznaje on.

Komšije su se šokirale.

"Išao sam ulicom i video konja na balkonu. Slikao sam ga mobilnim i stavio na Fejsbuk", priča Dejli miroru šokirani Jacek Ćimoh.

Vlasnik konja, Jakob Panzeski, došao je nešto kasnije po svog konja.

"Moj konj je pravi baja. U životu se nije uplašio - možete da mu pucate pored uveta, taj bi se samo okrenuo i pogledao vas. Mislim da mu poneki stepenik nije bio problem", ponosno je prokomentarisao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track