ČETNIČKI KOMANDANT: U Novorusiji besni rat, srpski četnici pomoći će proruskim snagama!

Bratislav Živković otišao u Donjeck

ČETNIČKI KOMANDANT: U Novorusiji besni rat, srpski četnici pomoći će proruskim snagama!

Planeta -
Kao i na Krimu naša misija je na prvom mestu humanitarna, brinućemo o tome da narod obija hranu, lekove

Predsednik Četničkog pokreta Bratislav Živković otputovao je juče za Denjeck kako bi se pridružio proruskim snagama u ovoj odcepljenoj ukrajinskoj pokrajini.

"Ljudi nas još od Krima pitaju zašto ne idemo za Donjeck, ali nismo mogli da krenemo bez poziva naše braće kozaka. Sada je taj poziv stigao, u Rusiji se već nalazi nekoliko pripadnika Četničkog pokreta koji su do sada bili angažovani na skupljanju humanitarne pomoći, odlazimo na kraću sedmodnevnu obuku pa u Donjeck da pripremimo teren za dolazak drugih četnika", rekao je Živković.Prema njegovim rečima u Novorusiji će za početak iti 10 četnika koji će formirati Odred Jovan Šević, nazvan po osnivaču Slavjanoserbije."Zatražena nam je pomoć u obezbeđivanju humanitarnih konvoja koji iz Rusije idu u gradove Novorusije. Kao i na Krimu naša misija je na prvom mestu humanitarna, brinućemo o tome da narod obija hranu, lekove, da bebe dobiju pelene, mleko", napomenuo je Živković.

Na pitanje zašto je tek sad stigao poziv od kozaka kada borbe traju mesecima Živković kaže da je humanitarna situacija u Novorusiji ekslairala.

"Ukrajinski nacisti drže gradove u blokadi, ne dozvoljavaju dopremanje humanitarne pomoći. Civili gladuju. Našoj braći je potrebna pomoć", kaže Živković.Na Krimu su bili bez oružja pa se nameće pitanje da li će u Novorusiji biti naoružani?"Pa šta ti misliš? Trčaće četnici pored kamiona sa humanitarnom pomoći i vikati ukrajinskim vojnicima "Braćo molim vas ne pucajte na nas“. Jasno je da Donjeck nije Krim, u Novorusiji besni rat i srpski četnici će pomoći kako bude trebalo", kaže Živković

Četničko odeljenje "Knez Lazar" koje je bilo raspoređeno tokom Krize na Krimu odlikovano je od strane Ruske Federacije.

"Dobili smo odlikovanje "Za povratak Krima“, kao i odlikovanje „Odbrana grada Sevastopolja“. Jako smo ponosni na to, pogotovo na odlikovanje „Za povratak Krima“ jer su njega dobili neki važni državnici u Rusiji", kaže Živković(Pravda.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track