(VIDEO) KO MU KAŽE: Žirinovski poučava Deščicu pristojnosti i diplomatskoj etikeciji
Foto: AP, Printskrin

Apsurdno

(VIDEO) KO MU KAŽE: Žirinovski poučava Deščicu pristojnosti i diplomatskoj etikeciji

Planeta -
Poslanički klub ruske LDPR šalje šefu ukrajnske diplomatije knjige da nauči da se pristojno ponaša i da lepo govori umesto što psuje

MOSKVA - Klub Liberalno-demokratske partije u Državnoj dumi poslaće knjigu o diplomatskoj etikeciji Andreju Deščici, v. d. ministra spoljnih poslova Ukrajine, koji je na javnom mestu u kameru prostačkim rečnikom govorio o predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

"Gospodin Deščica je očigledno pomešao kijevske pijace Privoz i Besarabku s važnom i odgovornom državnom funkcijom, pa se prostački izrazio o ruskom rukovodstvu i Rusiji", izjavio je poslanik LDPR Jaroslav Nilov noinarima.

Inače, šef LDPR je Vladimir Žirinovski, ekscentrični političar poznat po skandaloznom ponašanju i isto takvim izjavama. Njegov poslednji ispad je s kraja aprila, kad je napao trudnu novinarku, vikao na nju da je lezbejka i gurao saradnike na nju da je siluju! Zbog toga je morao da se javno izvini.

Andrej Deščica: Putin je p.derčina Foto Printscreen RT
Andrej Deščica: Putin je p.derčina Foto Printscreen RT

"Da ne bi to ponavljao, LDPR mu šalje knjigu o diplomatskoj etikeciji i protokolima koju je napisao tim diplomata američkog Stejt departmenta. Tako je taj ukrajinski 'političar' naučiti da bude pristojan i učtiv i u neočekivanim situacijama", kaže Nilov.

LDPR šalje Dešćici i knjigu "Retorija i teorija komunikacija".

Vladimir Žirinovski, šampion pristojnog izražavanja i lepog ponašanja Foto AP
Vladimir Žirinovski, šampion pristojnog izražavanja i lepog ponašanja Foto AP

"Ako se bude ugledao na šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, koji je hvale vredan primer diplomatske škole, i ako nauči makar osnovne stvari iz ovih knjiga, gospodin Deščica moći će da poboljša svoj intelekt, kulturu i diplomatsku kompetenciju", zaključio je Nilov.

Inače, Žirinovski je poznat po ispadima - nedavno je morao da se izvini zato što je gurao saradnike na trudnu novinarku i tražio da je siluju!

http://www.youtube.com/watch?v=31qzlxwzAo4#t=16

Andrej Deščica je u subotu učestvovao u napadu na ambasadu Rusije u Kijevu i tom prilikom je u kameru rekao da je Vladimir Putin p.derčina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track