TO JE USPEH: Letisija, prva španska kraljica iz srednje klase
Foto: AP

Zablistala

TO JE USPEH: Letisija, prva španska kraljica iz srednje klase

Planeta -

Na današnjoj ceremoniji stupanja na presto Felipea VI Letisija je nosila jednostavnu belu haljinu srednje dužine i belu jaknu - bila je prelepa!

MADRID - Supruga novog španskog kralja, 41-godišnja Letisija, prva je španska kraljica građanskog porekla koja iza sebe ima karijeru TV voditeljke, jedan brak i privatni život ispunjen posetama rok koncertima, pozorištima i izlascima s prijateljima.

Iako je do sada pokušavala da sačuva privatni život, elegantna plavokosa Letisija do sada je bila meta španskih tabloida zbog "iskradanja" s prijateljima među običan svet.

Lepa kraljica je blistala tokom ceremonije Foto AP
Lepa kraljica je blistala tokom ceremonije Foto AP

Tako je u aprilu prošle godine snimljena na koncertu američke alternativne rok grupe "Eels", obučena u farmerke i crnu kožnu jaknu a nekoliko meseci ranije na koncertu nekada popularne španske indi grupe "Los Planetas". Kraljica Letisija izgleda da naročito voli američki bend "The Killers" sudeći po tome što je bila na njihovom koncertu u Madridu, u septembru 2012 i na festivalu FIB u Benikasimu u julu prošle godine, podseća AFP.

Život unuke vozača taksija sada će se, međutim, dramatično promeniti, pošto je njen suprug, dosad princ Felipe VI od danas novi kralj Španije.

Letisija Ortis, ćerka novinara i bolničarke, u tajnosti se zabavljala s Felipeom, koga je upoznala na večeri kod zajedničkog prijatelja novinara, pre nego što su u novembru 2003 objavili da su se verili.

Foto AP
Foto AP

Na današnjoj ceremoniji stupanja na presto Felipea VI, Letisija je nosila jednostavnu belu haljinu srednje dužine i belu jaknu.

Kraljevski par je prošle godine punio naslovnice tabloida, kada se pisalo o navodnim problemima u njihovoj vezi.

Rođena 15. septembra 1972 u porodici srednje klase, za španskog princa se udala 2004. godine. Tada je već bila razvedena i imala izgrađenu novinarsku karijeru.

I svoju novu ulogu prihvatila je kao "pravi posao i primenila svoje ranije radne metode", smatra Hose Apesarena, koji piše o kraljevskoj porodici. U njenom krugu opisuju je kao odgovornu i perfekcionistu još od mladosti, a kao mane joj pripisuju hladnoću i distanciranost.

Prelepa porodica Foto Reuters
Prelepa porodica Foto Reuters

Letisija je kao supruga španskog prestolonaslednika ozbiljno shvatila svoje obaveze pa je redovno prisustvovala sedmičnim sastancima kraljevskog dvora.

U januaru, kada je kralj Huan Karlos saopštio porodici da planira da abdicira, Letisija se više nije pojavljivala "među narodom", što je, prema upućenima, najbolji dokaz da je savršeno svesna šta znači biti kraljica.

Najkonzervativnije španske frakcije od početka su se protivile prinčevom izboru supruge zbog njenog građanskog porekla, dok je za druge Letisija simbol regeneracije monarhije koja treba da se prilagodi savremenom društvu.

Kraljevski par ima dvoje dece, ćerke Leonoru (8) i Sofiju (7).

I za kraj...

Foto AP
Foto AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track