MISTERIJA BOING 777: Podvodna potraga pomera se južnije
Foto: Reuters

Nestali malezijski MH370

MISTERIJA BOING 777: Podvodna potraga pomera se južnije

Planeta -
Istražitelji će se usredsrediti od avgusta na zonu 1.800 kilometara zapadno od Perta

KANBERA - Podvodna potraga za nestalim malezijskim avionom sa leta MH370 premešta se stotine kilometara južno od područja u Indijskom okeanu gde se verovalo da je avion pao, javili su danas australijski mediji.

Istražitelji koji pokušavaju da reše misteriju aviona nestalog još 8. marta sa 239 putnika na letu od Kuala Lumpura do Pekinga usredsrediće se od avgusta, kada podvodna potraga bude nastavljena, na zonu 1.800 kilometara zapadno od Perta - gde je ranije obavljena potraga iz vazduha, preneli su mediji pozivajući se na neimenovane američke izvore.

Prema tim izvorima, brod "Fugro Ekvator" već je poslat na to područje i uskoro će mu se pridružiti kineski brod "Džu Kežen".Opsežna potraga za avionom iz vazduha i pod vodom do sada nije dala nikakve rezultate.

Naučnici iz britanske kompanije Inmarsat rekli su ranije ove sedmice za Bi-Bi-Si da još nije utvrđeno tačno mesto pada aviona i pored registrovanih signala koji su ličili na one koje emituju crne kutije aviona.

Pre nego što je nestao, avion malezijske aviokompanije na letu MH370 naglo je promenio pravac leta i uputio se ka Indijskom okeanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track