(VIDEO) ŠUT KARTA: Nikad niko u Italiji nije tako brzo smenjen kao ovaj političar

Rekao i nadrljao

(VIDEO) ŠUT KARTA: Nikad niko u Italiji nije tako brzo smenjen kao ovaj političar

Planeta -
Prefekt Peruđe Antonio Repuči rekordnom brzinom odleteo s funkcije zbog izjave da majka treba da se ubije ako joj je dete narkoman

Nikada niko u Italiji nije tako brzo smenjen s dužnosti kao prefekt Peruđe Antonio Repuči.

A Repuči je smenjen rekordnom brzinom pošto je u televizijskoj emisiji izjavio da majka treba da se ubije ako otkrije da joj je dete narkoman, piše hrvatski Večernji list.

Nije precizirano da li je Repuči uspeo da stigne do kuće pre nego što je dobio ostavku, ali zna se da je njegova izjava izazvala je opšte zgražavanje, a premijer Mateo Renci je bio "besan".

Ministar unutrašnjih poslova Anđelino Alfano odmah je najavio da će smeniti prefekta Peruđe (prefekt je najviša funkcija u italijanskim provincijama) i odmah prešao s reči na delo. "Čuo sam njegovu izjavu koja je teška i neprihvatljiva. Ne može više da ostati na tom niti na bilo kom drugom položaju. Takva izjava je neprihvatljiva, posebno za jednog državnog funkcionera", zapenio je Alfano.

Repuči je na konferenciji za novinare govorio o drogi i napao porodicu kazavši da se "kancer nalazi u porodicama" i da "ako majka ne primeti da joj se dete drogira, znači da je propala i jedno što može da uradi je da izvrši samoubistvo".

http://www.youtube.com/watch?v=9Sg9ZKBu5Ig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track