PARAZIT: Kineski političar naredio da ga nose kako ne bi isprljao kožne cipele

Opet skandal

PARAZIT: Kineski političar naredio da ga nose kako ne bi isprljao kožne cipele

Planeta -
Zvaničnik, koji je idetifikovan kao Vang, prihvatio je ponudu lokalnog policajca da ga nosi na leđima kako ne bi isprljao svoje kožne cipele

PEKING - Još jedan kineski zvaničnik, kojeg je na leđima nosio lokalni policajac kako ne bi isprljao cipele u poplavljenim područjima u centralnoj Kini, smenjen je nakon žestoke kritike njegovog ponašanja.

Već drugom komunističkom zvaničniku, u poslednje vreme, dešava se da bude smenjen zbog želje da ne isprlja obuću. U oba slučaja, javlja agencija Sinhua, fotografije su objavljene na kineskim veoma posećenim društvenim mrežama, na kojima su Kinezi žestoko negodovali.

Incident se dogodio proteklog vikenda tokom potrage za decom nestalom u poplavama u centralnoj kineskoj provinciji Đangsi.

Zvaničnik, koji je idetifikovan kao Vang, prihvatio je ponudu lokalnog policajca da ga nosi na leđima kako ne bi isprljao svoje kožne cipele.

Međutim, posle burnih reakcija na društvenim mrežama, kratko je saopšteno da je taj zvaničnik smenjen. Nije navedeno koju funkciju je obavljao.

Prvi ovakav slučaj zabeležen je u oktobru 2013. godine. Kako ne bi isprljao svoje luksuzne cipele, funkcioner je zamolio jednog seljaka da ga nosi, nakon čega je razrešen dužnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track