GUBAREV: Kijev ne poštuje primirje, tražimo ruske mirovne snage
Foto: Reuters

Građanski rat u Ukrajini

GUBAREV: Kijev ne poštuje primirje, tražimo ruske mirovne snage

Planeta -
Poštujemo Putinovu odluku, ali Ukrajina ne ispunjava obaveze i zato tražimo razmeštanje ruskih mirovnih snaga u Donbasu, kaže narodni gubernator

Pavle Gubarev, narodni gubernator samoproglašene Donjecke Narodne Republike, kaže da ukrajinska vojska vrši napade uglavnom u svim pravcima i zatražio da na teritoriju Donbasa budu poslate mirovne snage.

Ukrajinska armija je u nekoliko delova Donbasa počela da krši primirje čim je ono stupilo na snagu, napisao je Gubarev na svom profilu na Fejsbuku, prenosi RIA Novosti.

"Mi poštujemo odluku (predsednika Rusije) Vladimira Vladimiroviča (Putina), ali moram da kažem da Ukrajina ne ispunjava obaveze koje je preuzela pred svetskom zajednicom i sopstvenim narodom", napisao je on.Gubarev je napomenuo da je osnovni cilj Ukrajine sporazum sa EU, a posledica može biti raspoređivanje mirovnih snaga EU i nastavak genocida nad stanovništvom Donbasa.

"Zato tražmo da na teritoriju DNR i LNR (samoproglašena Luganska Narodna Republika) budu razmešteni ruski mirovnjaci", naveo je Guubarev dodajući da se ova mera može sprovesti uz dogovor s UN.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track