PUCNJAVA: Snage samoodbrane zauzele vojnu bazu u centru Donjecka
Foto: AP Photo

Ništa od primirja

PUCNJAVA: Snage samoodbrane zauzele vojnu bazu u centru Donjecka

Planeta -
Vojnici bataljona Vostok su došli na razgovore sa predstavnicima provladinih snaga i počela je razmena vatre. Nakon prestanka vatre, kontrolu nad bazom preuzele su samoodbrambene snage

DONJECK - Istočnoukrajinske snage samoodbrane samoproglašene Narodne Republike Donjeck, preuzele su danas kontrolu nad vojnom bazom, u kojoj su se nalazile snage ministarstva unutrašnjih poslova u centru Donjecka.

Pres služba Narodne Republike Donjeck (NRD) je saopštila da je vojska jutros primila naređenje ministarstva odbrane Ukrajine da započnu akciju protiv predstavnika NRD.

Vojnici bataljona Vostok su došli na razgovore sa predstavnicima provladinih snaga i počela je razmena vatre. Nakon prestanka vatre, kontrolu nad bazom preuzele su samoodbrambene snage, prenela je ruska agencija Itar-Tas s.

Očevici su rekli da je jaka vatra iz automatskog oružja započela posle 18 sati po lokalnom vremenu, a da je saobraćajna policija zaprečila obližnje ulice i nije dozvoljava saobraćaj. Za sada nema podataka da li je u razmeni vatre bilo žrtava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track