(VIDEO) PRETNJA UKRAJINSKG POSLANIKA: Ubićemo Putina kada dođe u Kijev!
Foto: Printscreen

Mržnja

(VIDEO) PRETNJA UKRAJINSKG POSLANIKA: Ubićemo Putina kada dođe u Kijev!

Planeta -
Verujem da bi se našle patriote koje bi ga dobrovoljno ubile i to bi bilo sasvim ispravno, izjavio Anatilij Gričenko, inače bivši ministar odbrane

KIJEV - Ukrajinski poslanik i bivši ministar odbrane Anatolij Gričenko šokirao je javnost izjaviom da će predsednik Rusije Vladimir Putin biti ubijen ako bude došao u Kijev.

"Putin neće stati. On želi ne samo Ukrajinu, nego i sve baltičke zemlje i ostale države", izjavio je Gričenko u popularnoj emisiji "Šuster lajv" na ukrajinskoj televiziji. Nazivajući predsednika Rusije "fašistom", Gričenko je izjavio da ne može da zamisli da Putin doputuje u Kijev na potpisivanje nekog sporazuma.

Anatolij Gričenko: Porošenko da nađe pare za vojsku i da pošalje svog sina u ofanzivu Foto Printscreen
Anatolij Gričenko: Porošenko da nađe pare za vojsku i da pošalje svog sina u ofanzivu Foto Printscreen

"Verujem da bi se našle patriote koje bi ga dobrovoljno ubile - i to bi bilo sasvim ispravno", naglasio je Gričenko, vođa partije Stav građana, prenosi Raša tudej.

Gričenko je takođe optužio svog predsednika Petra Porošenka da ne ispunjava finansijske obaveze prema jedinicama ukrajinske vojske koje učestvuju u ofanzivi na stanovništvo jugoistoka Ukrajine. Porošenko mora da nađe pare za vojsku koje je obećao, pa makar ih izvukao iz sopstvenog džepa, kaže Gričenko, inače i sam predsednički kandidat 2010. i 2012. godine.

Takođe je zatražio da u ofanzivu budu poslati sinovi najviših ukrajinskih zvaničnika, uključujući samog predsednika zemlje Petra Porošenka.

http://www.youtube.com/watch?v=XbyXHywCd68

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track