(VIDEO) MITING U KIJEVU: Dobrovoljci traže prekid primirja i odrešene ruke na istoku
Foto: Printscreen RT

Protest

(VIDEO) MITING U KIJEVU: Dobrovoljci traže prekid primirja i odrešene ruke na istoku

Planeta -
Tri bataljona okupila se u centru prestonice da od Petra Porošenka traže da ih pusti da nastave da ratuju protiv stanovništva jugoistoka Ukrajine

KIJEV - Pripadnici dobrovoljačkog bataljona ukrajinske vojske "Donbas", koji je učestvovao u kaznenoj ofanzivi na stanovništvo jugoistoka Ukrajine, održali su danas miting u centru Kijeva i zahtevali od predsednika zemlje Petra Porošenka da prekine primirje i omogući im da nastave da ratuju!

Miting su započeli pripadnici "Donbasa", ali uskoro su im se pridružili i članovi nacionalističke organizacije "Majdan", kao i pripadnici plaćeničkih privatnih bataljona "Dnjepar" i "Ajdar", javlja Raša tudej.

Semjon Semjončenko: Zahtevamo prekid primirja i kraj pregovora, Foto Printscreen RT

Komandant bataljona Semjon Semjončenko rekao je na skupu da je vojska nezadovoljna proglašavanjem primirja i početkom pregovora između vlade i samoproglašenim republikama - Donjeckom Narodnom Republikom i Luganskom narodnojm republikom.

Semjončenko je rekao da vojska još traži, osim prekida primirja, da se na jugoistoku zemlje nastavi "antiteroristička operacija", da se tamo uvede vanredno stanje i da se ukrajinska vojska bolje naoruža i pusti da "obavi posao".

http://www.youtube.com/watch?v=AwEbKR4f8iI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track