KREMLJ: Ne, Putin neće primiti Eltona Džona i ćaskati s njim o gej pravima!
Foto: Reuters

Demantovan trač dana

KREMLJ: Ne, Putin neće primiti Eltona Džona i ćaskati s njim o gej pravima!

Planeta -
Na Tviteru i Fejsbuku nije moglo da se živi od navodnih vesti da će se predsednik Rusije i čuveni pevač homoseksualac sastati i prodiskutovati o problemima homoseksualaca, pa se oglasio Kremlj

MOSKVA - Kremlj je demantovao da predsednik Rusije Vladimir Putin treba da primi britanskog muzičara Eltona Džona i porazgovara s njim o poštovanju prava takozvanih seksualnih manjina.

To je novinarima izjavio je pres sekretar Vladimira Putina Dmitrij Peskov pošto se celog dana po društvenim mrežama kao požar širila informacija da će Putin primiti popularnog muzičara, deklarisanog homoseksualca.

"Mi takve informacije nemamo, pa nemam šta da vam kažem", rekao je Peskov za radio stanicu "Govori Moskva".

Povod za glasine bila je izjava Eltona Džona televiziji Skaj njuz da će posetiti Rusiju u novembru ove godine i da očekuje da se sastane s Putinom i porazgovara s njim o poštovanju prava seksualnih manjina. Pevač je često javno brinuo zbog ugroženih prava homoseksualaca u Rusiji.

Vladimir Putin je, sa svoje strane, u više navrata rekao da kršenje prava ljudi "netradicionalne seksualne orijentacije" smatra - virtualnim problemom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track