Najnovije vesti

DA SE NAJEŽITE: Urbane legende koje su se ispostavile kao tačne!

Jezivo

DA SE NAJEŽITE: Urbane legende koje su se ispostavile kao tačne!

Planeta
Za većinu ovih mitova ste čuli, ali da li znate da se zasnivaju na istinitim događajima? Rečenica Odneće te babaroga će dobiti sasvim drugo značenje

Sakupljač

 

Ova legenda je zastupljena u mnogim krajevima sveta i uglavnom se radi o nekom komšiji koji sakuplja jezive stvari i čuva u podrumu. U Rusiji je zaista postojao čovek Anatoj Moskvin, koji je krao leševe sa grobalja i od njihovih delova napravio lutke bez face, sa plavim perikama.

 

Zeleni čovek, odnosno Čarli bez face

 

Ukoliko večerate u Pensilvaniji i upitate za ovu urbanu legendu, verovatno ćete čuti zveket pribora od pod. Ona je bazirana na pravoj osobi, odnosno Rejmondu Robinsonu koji je zadobio ozbiljne povrede u udaru struje dok je bio mali.

 

Usled povreda, ostao je bez očiju, nosa, uha i jednog ramena. Njegova koža je toliko oštećena da je imao neki čudan odsjaj, zbog čega su ga prozvali Zeleni čovek.

 

Izopšten od celog sveta, Rejmond je jedino izlazio napolje i šetao noću, jer je jedino tada bilo moguće da izađe bez izazivanje masovne histerije.

 

Babaroga

 

"Budi dobar, ili će te odneti babaroga" - rečenica je kojom su roditelji često plašili svoju decu. Iako se verovalo da je lik potpuno izmišljen, zabeležen je stravičan slučaj u Americi.

 

U Staten Ajlandu su zabeleženi slučaji nestanka dece iz obližnje bolnice za mentalno obolele. Andri Rand, zavisnik od droge i poznat po brojnim prevarama je postao prvi osumnjičeni, pa je pobegao u šumu i tamo neko vreme živeo. Kasnije je uhvaćen i osuđen na 50 godina zatvora zbog ubistva i otmice.

 

Ljudski vampiri masti

 

Legenda  koja postoji dugo godina u selu u Peruu. Lokalno stanovništvo je tada prenosilo priče o vampirima koji su hvatali turiste i ostavili ih "osušene", odnosno tela bez masti. Ispostavilo se da su vampriri zapravo ljudi koji su ljudsku mast prodavali na crnom tržištu.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...