KANIBAL NA SLOBODI: Njujorški policajac oslobođen zbog nedostatka dokaza

Sudija nije potvrdio presudu porote

KANIBAL NA SLOBODI: Njujorški policajac oslobođen zbog nedostatka dokaza

Planeta -
Porota je zaključila da on nije samo fantazirao kada je preko Interenta razgovarao sa ljudima koje nikada nije upoznao o ubijanju i kuvanju svoje žene i drugih

NJUJORK - Bivši njujorški policajac, koga su tabloidi prozvali "policajac kanibal", u utorak je pušten iz zatvora pošto je sudija preinačio njegovu presudu u bizarnom slučaju u kome je Hilberto Valje osuđen da je planirao da kidnapuje, ubija i jede mlade žene.

Sudija Pol Gardef je sinoć presudio da nema dovoljno dokaza da potvrdi presudu porote koja ga je proglasila krivim.

Njegovi branioci su tvrdili da su njegovi navodni planovi bili izmišljena uloga koju je igrao na Internetu i da to nikome nije nanelo štetu.

Valje (40) se ispred suda izvinio "svima koji su bili povređeni, šokirani ili uvređeni njegovim detinjastim postupcima".

On je u martu 2013. godine proglašen krivim za zaveru, za koju je zaprećena i kazna doživotnog zatvora, kao i za nedozvoljeno pristupanje policijskoj bazi podataka.

"Valje je kriv samo za nekonvencionalne misli, a mi ne stavljamo ljude u zatvor zbog misli", izjavila je jedan od njegovih branilaca Džulija Gato ispred suda.

Porota je zaključila da on nije samo fantazirao kada je preko Interenta razgovarao sa ljudima koje nikada nije upoznao o ubijanju i kuvanju svoje žene i drugih.

Tužioci su tvrdili da je Valje preduzeo korake u cilju sprovođenja svog plana, uključujući traženje potencijalnih meta u policijskoj bazi podataka kojoj nije imao pravo da pristupi, pretraživanje Interneta da bi saznao kako da uspava nekoga hloroformom i gde da nabavi sprave za mučenje, navodi AP.

U jednom od brojnih razgovora na Internetu koji su prikazani poroti tokom suđenja, Valje je jednom čoveku koga je upoznao na forumu fetišista rekao "Želim da vidim kako je to kada nekog živog kuvaš. Zavezaću je kao ćurku. Biće prestravljena, vrištaće i plakaće".

U jednom drugom razgovoru, Valje je rekao da će neka žena koju poznaje biti lak plen zato što živi sama. On je pričao kako će je zaliti maslinovim ulje i kuvati iznad žive vatre, a njenu odrubljenu glavu će staviti na sredinu trpeze.

Valje je otpušten iz policije kada ga je porota proglasila krivim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track