SUD U MOSKVI: Međunarodna poternica za Avakovim i Kolomojskim
Foto: Rojters

Građanski rat u Ukrajini

SUD U MOSKVI: Međunarodna poternica za Avakovim i Kolomojskim

Planeta -
Ministar odbrane Ukrajine i gubernator Dnjepropetrovske oblasti optuženi su zbog ogranizovanja niza ubistava i upotrebe zabranjenih sredstava i načina ratovanja

MOSKVA - Sud u Moskvi odobrio je hapšenje u odsustvu gubernatora Dnjepropetrovske oblasti u Ukrajini Igora Kolomojskog, javlja RIA Novosti.

Kolomojski i ministar odbrane Arsen Avakov stavljeni su na međunarodne poternice zbog ogranizacije niza ubistava i upotrebe zabranjenih sredstava i metoda ratovanja protiv stanovništva na jugoistoku Ukrajine. Očekuje se da uskoro bude dat nalog i za hapšenje Avakova.

Oligarh Igor Kolomoski, vlasnik banke "Privat", ima zloglasnu privatnu vojsku koju je poslao na stanovništvo na istoku Ukrajine. Postoji čitav niz izveštaja o njihovoj bestijalnosti - čak i prema pripadnicima ukrajinske državne armije. On je bio glavni protivnik prekida vatre i bilo kakvih kontakata sa samoodbranom na jugoistoku Ukrajine.

Bogatstvo Kolomojskog, jednog od najbogatijih ljudi u Ukrajini, Forbs je procenio na 1,8 milijardi dolara.Taj ukrajinski tajkun je finansijer nekoliko vojnih formacija, koje su uključene u specijalnu operaciju na istoku Ukrajine, naveo je Glas Rusije.

Arsen Avakov kao ministar odbrane morao je da odobri napade zabranjenim oružjem, kao što su zapaljive bombe kojima je granatiran Slavjansk.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track