SPASAVALI ŽIVE GLAVE: Zbog dojave o bombi hitno evakuisani turisti u Krakovu
Foto: Wikipedia

Poljska na meti terorista

SPASAVALI ŽIVE GLAVE: Zbog dojave o bombi hitno evakuisani turisti u Krakovu

Planeta -
Mejlove s pretnjapa o postavljenim bombama dobile su i vlasti Poznanja, Lođa i Bidgošća

VARŠAVA - Nekoliko stotina turista evakuisano je danas iz starog kraljevskog zamka Vavel u Krakovu zbog dojave o postavljenoj bombi.

Anonimni mejlovi s pretnjama o postavljenim bombama, pored Krakova, jutros su dobile vlasti u još nekoliko poljskih gradova Poznanju, Lođu i Bidgošću.

U Krakovu je mejl s pretnjom dobilo sedam institucija, među njima i kraljevski zamak Vavel, nezaobilazno odredište turista koji dolaze u obilazak te nekadašnje prestonice na jugu Poljske i glavnog turističkog bisera zemlje.

U podne su zaustavljeni turistički obilasci, policija je evakuisala iz zamka nekoliko stotina turista, a blokirano je i nekoliko ulica, javljaju poljski mediji. Zgrade, između ostalih, carine i tužilaštava u tim poljskim gradovima pregledaju pirotehničari sa specijalno obučenim psima ali iz nekih od njih nisu evakuisani činovnici.

Današnja pretnja podseća na lažne dojave iz decembra prošle godine da su bombe podmetnute u tri ministarstva u Varšavi zbog čega je tada evakuisano preko 4.000 ljudi, a pokazalo se da su dojave lažne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track