PLJUŠTE SMENE: Porošenko počistio Službu bezbednosti i odbacio nov prekid vatre
Foto: AP

Nema primirja

PLJUŠTE SMENE: Porošenko počistio Službu bezbednosti i odbacio nov prekid vatre

Planeta -
Predsednik Ukrajine smenio je šefa antiterorističkog centra u nacionalnoj SB i postavio Vasilija Gricaka na tu funkciju i funkciju prvog zamenika

KIJEV - Ukrajinski predsednik Petar Porošenko imenovao je Vasilija Gricaka na mesto novog šefa antiterorističkog centra u nacionalnoj Službi bezbednosti, saopšteno je danas iz kabineta šefa ukrajinske države.

Gricak je, takođe, imenovan i za prvog zamenika šefa nacionalne Službe bezbednosti, prenosi agencija Itar-Tass. Na osnovu predsedničkih dekreta, sa tih funkcija je smenjen Vasilij Krutov koji je bio šef antiterorističkog centra od sredine aprila.

Kako navodi ruska agencija, Porošenko je smenio još nekoliko osoba u Službi bezbednosti, ali nije navedeno više detalja.

Mihail Koval: Porošenko ima detaljan vojni plan Foto Reuters
Mihail Koval: Porošenko ima detaljan vojni plan Foto Reuters

U Kijevu je juče saopšteno da predsednik Porošenko ima detaljan plan za "oslobođenje Donjeckog basena od terorista".

"Predsednik Ukrajine i vrhovni komandant Porošenko je vrlo detaljno utvrdio plan kojim su u potpunosti predviđene sve faze oslobađanje naše zemlje od ljudi koji tamo destabilizuju situaciju", rekao je zamenik sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost Mihail Kovalj.

On je naveo da, između ostalog, postoji i plan za "oslobođenje Donjecka i Luganska"."Postoji detaljan i vrlo jasan plan", rekao je Kovalj i dodao da je i primirje bilo deo strateškog plana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track