NA DRUGI POSAO: Hejg podneo postavku!
Foto: Vilijam Hejg

NIje više ministar spoljnih poslova Velike Britanije

NA DRUGI POSAO: Hejg podneo postavku!

Planeta -
Hejg, koji je četiri godine obavljao dužnost šefa diplomatije, rekao je i da se neće kandidovati na parlamentarnim izborima 2015, "kako bi se posvetio stvarima koje oduvek želi da radi"

LONDON - Britanski ministar spoljnih poslova Vilijam Hejg podneo je danas ostavku na tu funkciju, kako bi preuzeo dužnost lidera Donjeg doma Parlamenta te zemlje.

"Večeras sam podneo ostavku na mesto šefa diplomatije kako bih poslao lider Donjeg doma parlamenta", napisao je Hejg na svom Tviter nalogu.

Hejg, koji je četiri godine obavljao dužnost šefa diplomatije, rekao je i da se neće kandidovati na parlamentarnim izborima 2015, "kako bi se posvetio stvarima koje oduvek želi da radi".

Britanski BBC preneo je saopštenje britanske vlade prema kojem će Hejg napustiti funkciju šefa diplomatije i preuzeti ulogu lidera Donjeg doma parlamenta.

Hejg će napustiti parlament posle opštih izbora 2015, dodaje BBC. "Presrećan sam što mogu da budem lider (u Donjem domu) i što ću moći da vodim kampanje za kandidate konzervativne stranke širom zemlje. Želim da završim političku karijeru u prvim redovima, tamo gde sam i počeo", rekao je Hejg u parlamentu.

Lider Donjeg doma ima rang ministra i člana vlade. Ministar bez portfelja Kenet Klark, takođe konzervativac, takođe je podneo ostavku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track