PUTIN: Ukrajina je odgovorna za pad aviona!

Rušenje MH17

PUTIN: Ukrajina je odgovorna za pad aviona!

Planeta -
Nema sumnje da vlada zemlje nad kojom se to desilo snosi odgovornost za ovu strašnu tragediju, istakao ruski predsednik

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je večeras da su ukrajinske vlasti odgovorne za pad putničkog aviona "Malezija erlajnsa" iznad istočne Ukrajine, istakavši da se to ne bi dogodilo da Kijev nije ponovo pokrenuo vojnu ofanzivu protiv proruskih snaga na istoku zemlje! "Ova tragedija se ne bi dogodila da je na tom području vladao mir ili makar da vojne operacije na jugoistoku Ukrajine nisu ponovo pokrenute", rekao je Putin, a preneo Rojters. "Nema sumnje da vlada zemlje nad kojom se to desilo (pad aviona) snosi odgovornost za ovu strašnu tragediju", istakao je ruski predsednik i dodao da je zatražio od svoje vlade da uradi sve što je moguće da bi pomogla u istrazi incidenta.

Putin je izjavio: "Uradićemo sve što je moguće tako da se dobije objektivna slika onoga što se dogodilo. Ova nesreća je potpuno neprihvatljiva".Malezijski avion "Boing 777" sa 295 putnika i članova posade, na letu MH17, od Amsterdama do Kuala Lumpuru srušio se u Ukrajini na 60 kilometara od granice sa Rusijom.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko rekao je da je obaranje aviona "akt terorizma", optuživši proruske snage u oblasti, ali su oni odgovorili da su malezijski putnički avion oborila dva ukrajinska vojna aviona koja su nadletala region u poslednjih nekoliko dana, navodi BBC.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track