PRORUSKE SNAGE: Pronađena većina sprava za snimanje iz aviona
Foto: Reuters

Pretraga mesta pada aviona

PRORUSKE SNAGE: Pronađena većina sprava za snimanje iz aviona

Planeta -
Locirano je 8 od 12 uređaja za snimanje kojima je bio opremljen boing 777, potvrdili predstavnici samoodbrane Donjecke oblasti

DONJECK - Predstavnici proruskih snaga u Donjeckoj oblasti saopštili su da su pronašli većinu uređaja za snimanje kojima je bio opremljen avion "Malezija erlajnsa" srušen na istoku Ukrajine u blizini granice sa Rusijom, na teritoriji pod kontrolom snaga samoodbrane.

Neimenovani pomoćnik vojnog komandanta samoproglašene Donjecke Narodne Republike Igora Strelkova izjavio je da je locirano osam od 12 sprava za snimanje, ali nije izneo više detalja, preneo je AP.

On je dodao da Strelkov i dalje razmatra da li da omogući međunarodnim istražiteljima pristup mestu nesreće. Naime, istražiteljima je potrebna posebna dozvola od komandanta snaga DNR da bi mogli da bezbedno snimaju ili fotografišu mesto na kojem se avion juče srušio, navodi američka agencija.

U boingu 777 na letu MH 17, koji se juče srušio, bilo je 298 putnika. Smatra se da su svi poginuli, a do sada je pronađeno 121 telo.

Među žrtvama avionske nesreće bilo je 154 Holanđana, 43 državljana Malezije, 27 Australije, 12 Indonezije, devet Britanaca i četvoro Belgijanaca.

Za sada niko nije zvanično saopštio koji su uzroci rušenja aviona, ali se pretpostavlja da je oboren. Odgovorost za obaranje aviona za sada niko nije preuzeo, ali pljušte optužbe između ukrajinske i ruske strane ko je kriv za nesreću.

Pre nekoliko meseci, avion iste kompanije, boing 777 MH 370, koji je leteo na liniji Kuala Lumpur-Peking sa 239 putnika i članova posade nestao je po za sada nerzajašenjenim okolnostima. Veruje se da je pao u Indijski okean.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track