POSLEDNJE PUTOVANJE: Voz s telima putnika boinga 777 stigao u Harkov
Foto: Reuters

Istraga

POSLEDNJE PUTOVANJE: Voz s telima putnika boinga 777 stigao u Harkov

Planeta -
Mark Rute kaže da će u Harkovu holandski stručnjaci preuzeti posmrtne ostatke i prebaciti ih u Holandiju na identifikaciju

HARKOV - Voz sa telima većine od 298 žrtava poginulih u padu malezijskog aviona na istoku Ukrajine pre pet dana, stigao je u Harkov, grad koji kontrolišu ukrajinske snage, javljaju agencije.

Voz sa vagonima-hladnjačama, u kojima se nalaze tela oko 200 žrtava leta MH17, u četiri sata ujutro po srednjeevropskom vremenu je napustio Donjeck, grad pod kontrolom proruskih snaga, a u Harkov je stigao nešto pre 11 časova, preneo je Rojters.

U planu je da tela žrtava u Harkovu preuzmu članovi holandskog koordinacionog centra, a potom će biti avionom prebačena u Holandiju radi identifikacije, objavio je sinoć holandski premijer Mark Rute.

Prema Ruteovim rečima, u vozu se nalazi oko 200 tela, ali moraju da budu prebrojana u Harkovu.

Avion "Malezija erlajnsa" koji je leteo na liniji Amsterdam-Kuala Lumpur srušio se u četvrtak na teritoriji Ukrajine nedaleko od granice sa Rusijom, a veruje se da je oboren raketom, pri čemu je poginulo svih 298 putnika i članova posade, među kojima 192 holandska državljanika i jedan holandsko-američki.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track