Avion Er Kanade kasnio zbog raketa nad Tel Avivom
Foto: AP

Kružio iznad aerodroma

Avion Er Kanade kasnio zbog raketa nad Tel Avivom

Planeta -
Osam kilometara od sletanja na aerodrom Tel Aviv ovog jutra pilotima leta AC 84 je izraelska kontrola letenja naredila da se pridržavaju standardne putanje za avione, koji čekaju na sletanje, rekla je portparol Izabel Artur

TEL AVIV - Jedan avion Er Kanade iz Toronta bio je primoran da kruži iznad međunarodnog aerodroma "Ben Gurion" kraj Tel Aviva, pre nego što je sleteo, jer su rakete ispaljene prema tom gradu, rekla je portparol aviokompanije.

"Osam kilometara od sletanja na aerodrom Tel Aviv ovog jutra pilotima leta AC 84 je izraelska kontrola letenja naredila da se pridržavaju standardne putanje za avione, koji čekaju na sletanje," rekla je portparol Izabel Artur.

Rečeno je da avion nastavi da kruži dok vazdušni prostor ne bude bezbedan, pre nego što se bezbeno prizemnio, dodala je ona. Avion je kasnio 10 minuta.Ranije je Hamas rekao da je ciljao taj aerodrom, a izraelska armija je potvrdila da je presrela dve rakete iz pojasa Gaze.

U utorak je raketa ispaljena s palestinske teritorije pala blizu aerodromskih pista, što je dovelo da zabrane letenja za trideset američkih i evropskih aviokompanija.Let AC 84 je bio prvi let Er Kanade u Tel Aviv otkako se ta kompanija pridružila ostalima u suspendovanju letova. Avion je kasnije odleteo za Toronto u 14 sati po lokalnom vrmeenu.

"Bezbednost naših putnika i naše posade j naš prioriteti nastavićemo da posmatramo situaciju, " dodala je portparol, kako je preneo AFP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track