UŽIVO DAN 166 GRANATIRANJE MESTA NESREĆE: Istraga o malezijskom avionu ponovo prekinuta!
Foto: Reuters

Građanski rat u Ukrajini

UŽIVO DAN 166 GRANATIRANJE MESTA NESREĆE: Istraga o malezijskom avionu ponovo prekinuta!

Planeta -
Aerodrom na istoku Ukrajine bio meta napada najmanje sedam puta

LUGANSK/KIJEV - Granatiranje u blizini mesta na koje se srušio "boing" kompanije "Malezija erlajns" u istočnoj Ukrajini primoralo je međunarodne stručnjake da prekinu danas započetu istragu nesreće, saopštio je predstavnik OEBS-a koji je došao na to područje sa timom eksperata.

"Na razdaljini od otprilike dva kilometra čuli smo dolazeću artiljerijsku vatru, a to je bilo suviše blizu da bismo nastavili", rekao je predstavnik OEBS-a u Ukrajini Aleksandar Hag.

Tokom protekle noći, aerodrom u Lugansku, na istoku Ukrajine bio je meta napada najmanje sedam puta, prenosi Unian. Za sada nema informacija o povređenima.

15.55 - Granatiranje u blizini mesta na koje se srušio "boing" kompanije "Malezija erlajns" u istočnoj Ukrajini primoralo je međunarodne stručnjake da prekinu danas započetu istragu nesreće, saopštio je predstavnik OEBS-a koji je došao na to područje sa timom eksperata

14.23 - Devet granata ispaljenih iz Ukrajine eksplodiralo je u ruskom regionu Rostov, izjavio je portparol službe ruskih graničara u tom području Vasilij Malajev.

13.50 - Grad Lugansk, uporište separatista na istoku Ukrajine oko koga se vode borbe, na ivici je humanitarne katastrofe, bez vode, struje i hrane, saopštila je danas uprava tog grada.Ovaj grad blizu ruske granice, koji je imao preko 500.000 stanovnika pre početka pobune, već nedeljama je skoro svakodnevno poprište sukoba između ukrajinskih snaga i proruskih pobunjenika.

12.35 - 78 međunarodnih stručnjaka stiglo je danas na mesto gde se 17. jula srušio malezijski putnički avion sa 298 putnika i članova posade u regionu Donjecka, saopštila je specijalna misija OEBS-a u Ukrajini.

12.10 - Viši savetnik proruskih pobunjenika u istočnoj Ukrajini Igor Druz potvrdio je da su pobunjenici vršili pogubljenja, bez sudske presude, kako bi "sprečili haos", prenosi britanski Bi-Bi-Si (BBC). "U nekoliko prilika, za vreme vanrednog stanja, vršili smo streljanja kako bismo sprečili haos. Kao rezultat, naši vojnici, oni koji su se povukli iz Slovjanska, visoko su disciplinovani", rekao je Druz za BBC.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track