Milorad Dodik: Bosna će biti po Dejtonu ili je neće ni biti!

Milorad Dodik: Bosna će biti po Dejtonu ili je neće ni biti!

Planeta -
Zaustavljena je derogacija RS i prenos nadležnosti s entiteta na nivo BiH, a vraćen je i subjektivitet RS, koja se razvija na najbolji mogući način, istakao je entitetski predsednik

BANJA LUKA - Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik istakao je danas da će se Bosna i Hercegovina ili vratiti na izvorna dejtonska ovlašćenja ili je neće biti.

On je dodao da je to njegov okvir političkog delovanja a ponovo je optužio BiH, odnosno "neke organe u Sarajevu", da utiču na razvoj RS.

Naveo je projekte "Južnog toka", auto-puta, Termoelektrane Stanari, optuživši "neke organe BiH" da su insistirali na "iracionalnim rešenjima" i blokirali te projekte.

"Sve to nam govori da je BiH prepreka za ekonomski razvoj i izaći ćemo s preciznim planom kako izaći iz toga", kazao je Dodik, a prenela agencija Fena.

Dodik je novinarima kazao i da su ispunjeni svi ciljevi koje je vladajuća koalicija u RS postavila dolaskom na vlast 2006. godine, pa da iz te završene, prve, prelaze u drugu fazu.

Zaustavljena je derogacija RS i prenos nadležnosti s entiteta na nivo BiH, a vraćen je i subjektivitet RS, koja se razvija na najbolji mogući način, istakao je entitetski predsednik.

On je ukazao da danas niko ne spori značajnu poziciju RS u svim političkim procesima u BiH.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track