POSLE DVE AVIONSKE NESREĆE: Malezija erjalnz se povlači sa berze!
Foto: AP

Bankrot?

POSLE DVE AVIONSKE NESREĆE: Malezija erjalnz se povlači sa berze!

Planeta -
Odluka o sudbini nacionalnog avioprevoznika Malezije će verovatno biti objavljena sledeće nedelje, posle pregovora akcionara i vlade

SINGAPUR - Akcionari Malezija erlajnza nameravaju da u bliskoj budućnosti prekinu trgovanje hartijama od vrednosti kompanije na glavnim berzama. Kako prenosi Itar tas, pozivajući se na lokalne medije, to će biti prvi korak za oporavak ozbiljno uzdrmanog položaja kompanije nakon dve nedavne avionske katastrofe.

Prema podacima izvora, koje navodi list Nju strejt tajms (New Straights Times) odluka o sudbini nacionalnog avioprevoznika Malezije će verovatno biti objavljena sledeće nedelje, posle pregovora akcionara i vlade, kojoj pripada takozvana zlatna akcija.

Stručnjaci veruju da će odluka o delistingu (skidanju sa berze) otvoriti dodatne mogućnosti za privatizaciju kompanije, kao i da će sprečiti bankrot Malezija erlajnza.

Rukovodstvo nacionalnog avioprevoznika je krajem juna, pre katastrofe u Ukrajini, najavilo da samo kardinalne promene u poslovnoj strukturi mogu da spasu kompaniju koja pravi gubitke već nekoliko godina uzastopce. Prošle godine gubici su dostiglo 1,1 milijardu ringita (365 miliona dolara), dok su 2012. bili 432 miliona ringita (135 miliona dolara).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja