(VIDEO) NOV BILANS: 38 mrtvih, 9 preživelih u padu aviona na Teheran
Foto: Iran Avion, Printskrin

Tragedija

(VIDEO) NOV BILANS: 38 mrtvih, 9 preživelih u padu aviona na Teheran

Planeta -
Avion se srušio kod aerodroma Meraba, na zapadu Teherana zato što su mu stali motori
1 / 4 Foto: Printskrin Yt

TEHERAN - Najmanje 38 putnika i članova posade poginulo je danas kada se kod aerodroma u iranskom glavnom gradu Teheranu srušio avion kompanije "Sepahan er", javili su iranski državni mediji.

Zamenik iranskog ministra saobraćaja Ahmad Madžidi rekao je da je u avionu Antonov-140 bilo 40 putnika, uključujući šestoro dece i osam članova posade, dodajući da je poginulo 38 ljudi, preneo je AFP.

Jedan zvaničnik vatrogasne službe prvobitno je saopštio da su svi koji su se nalazili u avionu poginuli, ali je kasnije iranska agencija Fars javila da je život izgubilo 38 ljudi.Iranska agencija IRNA prenela je da je devet osoba hospitalizovano, od kojih su dve u kritičnom stanju.

Avion, koji je sa teheranskog aerodroma Merabad leteo za Tabas, na severoistoku Irana, srušio se na naseljeno područje, u četvrti Azad, na jednom bulevaru, prenosi Rojters.

Foto Printscreen yt

IRNA navodi da je uzrok pada aviona prestanak rada motora.

Avio-nesreće su česte u Iranu, zbog starih i loše održavanih letelica.U poslednjih 25 godina, više od 2.000 ljudi je poginulo u preko 200 udesa aviona u Iranu, podseća BBC.

Iranski političari navode da su za to krive međunarodne sankcije, koje sprečavaju iranske avioprevoznike da kupuju nove avione. Godinama se, kako kažu izvori u iranskoj avijaciji, avioni održavaju zahvaljujući kupovini delova na crnom tržištu, lokalnom proizvodnjom ili korišćenjem polovnih delova starih letelica.

Avion koji se danas srušio Iran-140 je zapravo "lokalna" verzija Antonova-140, prenosi Rojters.

http://www.youtube.com/watch?v=p0qrJBB5trc
http://www.youtube.com/watch?v=cuQtIsQ2nHg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track