Najnovije vesti

LAŽNA UZBUNA: Oboleli Rumun ipak nema ebolu
Foto: AP

Zdravstveni zvaničnici saopštili

LAŽNA UZBUNA: Oboleli Rumun ipak nema ebolu

Planeta
Prikupili smo sve epidemiološke podatke, korak po korak, i utvrdili smo elemente koji isključuju ebolu kod ovog pacijenta sa 99 odsto sigurnosti, izjavio je novinarima direktor Instituta za infektivne bolesti Adrijan Strejinu-Ćerćel

BUKUREŠT - Rumunski zdravstveni zvaničnici saopštili su u nedelju da muškarac, za koga se sumnja da je oboleo od neke teške infektivne bolesti, ipak nema ebolu.

"Prikupili smo sve epidemiološke podatke, korak po korak, i utvrdili smo elemente koji isključuju ebolu kod ovog pacijenta sa 99 odsto sigurnosti", izjavio je novinarima direktor Instituta za infektivne bolesti Adrijan Strejinu-Ćerćel, preneo je Rojters.

Ranije je rumunska agencija Ađerpres javila da je u Nacionalni institut za infektivne bolesti u Bukureštu primljen pacijent, koji se krajem jula vratio iz Nigerije, i da se sumnja da je oboleo od neke infektivne bolesti, što podrazumeva i ebolu.

Pozivajući se na medicinske izvore, rumunska agencija Ađerpres je navela da je 51-godišnji muškarac u izolaciji.

Kako se navodi, on se 25. jula vratio iz Nigerije, gde je bio na poslovnom putu.

Lekarima se javio za pomoć zbog povraćanja, visoke temperature i dijareje.

Broj žrtava virusa ebole u Zapadnoj Africi je dostigao 961, zaključno sa 6. avgustom, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija.

U saopštenju se navodi da je samo 5. i 6. avgusta registrovano 29 smrtnih slučajeva.Epidemijom ebole su, pored Nigerije, najteže pogođene Gvineja, Liberija, Sijera Leone.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...