SUKOBI OD JUTRA: Donjeck pod snažnom artiljerijskom vatrom, ima povređenih
Foto: Reuters

Eksplozije

SUKOBI OD JUTRA: Donjeck pod snažnom artiljerijskom vatrom, ima povređenih

Planeta -
Petoro građana povređeno u bombardovanju; Na ulazu u grad ubijeno je sedam boraca Desnog sektora, fašisti prete osvetom

DONJECK - Ukrajinska vojska rano jutros obnovila je artiljerijsku paljbu po Donjecku, javlja RIA Novosti.

Gotovo istovremeno najmanje sedam boraca ukrajinske fašističke organizacije Desni sektor je ubijeno, a sedam ranjeno u napadu na autobus kojim su se prevozili kod ulaza u taj grad na istoku Ukrajine.

Kako javlja izveštač te agencije, artiljerijska paljba dolazi iz pravca aerodroma u Donjecku i sela Peski, koji su pod kontrolom ukrajinskih snaga. Za sada nema podataka o novim žrtvama i šteti.

Pozivajući se na predstavnike samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR), RIA Novosti izveštava i da su u utorak uveče ustanici ubili sedmoricu boraca Desnog sektora.

"Autobus sa naoružanim ljudima u utorak uveče iznenada je napao na naš punkt u selu Mandrikino (južno predgrađe Donjecka). Ubili su našeg snajperistu, posle čega su sa punkta ustanici otvorili vatru po autobusu", rekao je taj predstavnik DNR.

Kod ubijenih i ranjenih pronađene su legitimacije aktivista fašističkog Desnog sektora, a ustanici pretpostavljaju da je autobus dolazeći iz Zaporoške oblasti zalutao, jer se nedaleko odatle nalaze pozicije ukrajinske vojske i Nacionalne garde.

Ukrajinska agencija Ukrinform prenela je da je lider Desnog sektora Dmitro Jaroš na nalogu na Fejsbuku potvrdio informaciju o tom sukobu."Imamo strašne gubitke... Osvetićemo se !!!", napisao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track